Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Elling

Elling

Et kort referat fra filmen Elling

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
30.01.2002
Tema
Filmer

"Elling" er en historie om to redde gutter som går usikre skritt ut i verden. Elling er skrevet av Ingvar Ambjørnsens roman ``Brødre i blodet.`` Fra en skjermet tilværelse på Brøynes behandligshjem møter vi Elling og Kjell-Bjarne som med ett skal klare seg alene i en trygdeleilighet på Majorstuen i Oslo. Filmen handler om hvordan det er for to gutter som ikke har hvert ute blandt mennesker på lang tid. De skal kunne klare seg selv delevis, handle inn mat og ta telefoner, med alle problemer det får med seg. For de to er det nemmelig utenkelig å gå ut blant folk, i det hele tatt bare gå utenfor leiligheten ser ut som et stort problem for dem. Filmen beskriver om hvor vanskelig man kan ha det etter et opphold på et behandligshjem og siden klare seg på egen hånd blant andre mennsker. Hovedpersoner i filmen er: Elling, spilt av Per Christian Ellefsen han er redd for å gå ut, ta tellefoner og gå i butikken. Han blir velldig knyttet til Kjell-Bjarne og lærer han et og annet og forteller historier til han. Kjell-Bjarne, spilt av Sven Nordin er en stor kraftig mann med et stort behov for mat, man kan se at han er glad i mat. Men det er ikke bare det han liker, han elsker damer. Det er det eneste han tenker på om kveldene ser det ut som. Han ber Elling fortelle historier hver kveld. Han sier det han mener rett ut og han har en tendens til å løpe på vegger når han er nærvøs. Jeg synes filmen er en morsom og jeg syndes at Elling og Kjell-Bjarne blir spilt velldig bra. Filmen er både morsom og tragisk på samme tid.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil