Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Kjempene faller" av Ingvar Ambjørnsen

"Kjempene faller" av Ingvar Ambjørnsen

Bokomtale av "Kjempene faller" fra Pelle og Proffen-serien til Ingvar Ambjørnsen.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.11.2012

Navn: Kjempene faller - Pelle og proffen 1

Forfatter: Ingvar Ambjørsen

Forlag: Cappelen 1992

Sjanger: Spenning

 

Hovedperson:

Pelle: En høy gutt som bor sammen med sine foreldre. Han liker å utforske ting rundt seg

Proffen: Smart gutt somliker det samme som som Pelle. Han liker også å utforske.

 

Bipersoner:

Gøran: Broren til Proffen. Han jobber i Dagbladet som journalist. Han hjelper Pelle og Proffen med saken.

Filla: Er på alderen til Pelle og Proffen er med på hele denne hendelsen.

Bibi Kroghilen: Hun har dannet selveste OFI.

 

Sammendrag:

Boka kjempene faller er skrevet av den norske forfatteren Ingvar Ambjørsen. I boka for vi møte hovedpersonene Pelle og beste kameraten hans Proffen. De er naboer og bor i en høyblokk i Bentesbrugata 14.

 

Boken handler om nynazisme og rasisme. En rasistisk gruppe mennesker prøver å stanse all invandringen til Norge. Og de kaller seg selv for "Norske kjemper". Det hele begynner med at Pelle og Proffen drar til skolen og der finner de ark der set står rasistiske slagord. Ikke bare det noene har malt på skolen med spraymaling. Pelle og Proffen har mistanke på en gutt som heter Filla. De ser han prate med en mann i en grønn Porcshe. Pelle for med seg annsiktet til denne mannen og han sins mannen lignet på en rev. Og nå har de begynt å spionere på Filla. I mellomtiden er Proffen i Bærum. Rett ved siden av tanta til Proffen bor det en gammel dame som heter Bibi Kroghlien. Og hun hadde dannet en organisasjon som het OFI (Organisasjon mot fargeinnvandring). Proffen så den grønne Porschen igjen, men denne gamgen var det en feit mann som kjørte. Proffen ringte Pelle og fortalte alt sammen. pelle kom med en gang. Da begynte de å spionere på mannen og Bibi Kroghilen. De fant ut av at mannen ikke var fra Norge.

 

Når de kom tilbake fra Bærum forsatte de å spionere på Filla. Ved å spionere på "Filla", havner de to i en kjeller på Grunerløkka, hvor organisasjonen har sin møte. Pelle og Proffen blir innelåst, men de finner en navnliste på hvem som er medlemmer av "Norske kjemper". De finner ut av at noe skal skje på Liholds hytte i Nordmarka. Pelle og Proffen bestemmer seg for å dra dit på teltur. Pelle og Proffen finner tre sekker som inneholder maskingevær, sprengstoff og ammunisjo. Og når guttene prøver å dra vekk kommer en kjent mann de har sett i den grønne Porschen. Og han fanger guttene. Hvis du vil finne ut hva som skjer videre må du lese boka.

 

Litt annet:

Jeg likte boka veldig godt fordi

- Boka var typisk ungdommsbok. Med det mener jeg at det var mye banning og de snakket som ungdommer

- Språket var veldig lett

- De brukte steder som beffiner seg i Norge som f.eks Bentesbrugata 14, Sognsvann og Bærum

Det var en veldig spennede bok. Spenningen gikk opp og ned, den var mest spennende til slutt. Jeg vil anbefale boka for de som er rundt 12-15 år.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil