Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Iphone er ikke lenger kongen av smarttelefoner

Iphone er ikke lenger kongen av smarttelefoner

Kort artikkel om de beste av dagens mobiltelefoner.

Karakter: 5+/6 (Hadde egentlig en avslutning også, men fant den ikke)

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
12.11.2012

Vi har vært vant til at Apple er de som har tatt kommandoen når det gjelder videreutvikling av smarttelefoner, men slik er det ikke lenger. Etter at Iphone 5 skuffet en rekke mobilentusiaster da den ble lansert 12. oktober i år, har mobilselskaper som Samsung og HTC gått forbi.

 

Apple har en stolt historie om hvordan de har utviklet mobilverdenen ved å skape og utvikle Iphone. Iphone er en smarttelefon som ble lansert for første gang 29. juni 2007 i USA. Helt siden dette har Iphone vært en braksuksess, og til de fleste tider vært den beste mobilen på markedet. Etter at den første Iphone kom, har Apple vist stor videreutvikling av sin smarttelefon. I 2008 kom Apple med Iphone 3G, og i 2010 med Iphone 4. Iphone lå alltid minst ett steg foran de andre mobilselskapene, og sto for mye av det som ble nytt på smarttelefoner. Selskaper som Samsung, HTC og Sony Ericsson måtte finne seg i å være i skyggen av Apple. Blant annet AppStore, som Apple har produsert, har imponert og nyttiggjort mange mennesker. I april 2009 kunne Apple markere 1 milliard solgte applikasjoner fra AppStore. Apple har også imponert folk med hvordan de har utviklet mobilen til å bli utrolig sterk når det gjelder sikkerheten rundt bl.a. hakking og at informasjonen i telefonen ikke lekker ut.

 

Iphone har i mange år tatt ansvar og kommandoen når det gjelder videreutvikling av smarttelefoner, men den tiden ser ut til å være forbi. Nå er det andre som er pådrivere for å få frem ny teknologi og nye løsninger. 12 oktober i år kom Iphone 5. Mobilentusiaster over hele verden ventet spent og hadde store forventninger, fordi de hadde erfart hvor effektive Apple hadde vært i sin utvikling. Mange av mobilentusiastene måtte se seg skuffet da Iphone kom, for utviklingen hadde ikke vært like framgangsrik som tidligere. Den største forandringen var at mobilen hadde blitt en del høyere. Likevel møtte den kritikk for at den ikke var like stor som konkurrentene Samsung Galaxy s3 og Htc One X. Vi finner en bedre skjerm i toppmodellene til Samsung enn vi gjør i Iphone 5. Iphone 5 har også fått skryt for å ha en rask prosessor, men også her må Apple se seg slått. HTC One X har en raskere prosessor og har også mer kraft.  Iphone har også møtt sterk kritikk for at det meste er som før. Den har ikke utviklet seg nok, og det er ikke så mange forandringene som skiller Iphone 5 fra Iphone 4s. Når vi ser på andre selskaper som Samsung og HTC, har de i den siste tiden hatt en mye raskere utvikling av sine mobiler enn det Apple har. Samsung og HTC er to selskaper som nå har tatt over kommandoen for utvikling av mobiler.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil