Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Trenger vi virkelig lekser?

Trenger vi virkelig lekser?

Argumenterende tekst om behovet for lekser. Håper du tar deg tid til å lese og gi en tilbakemelding.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.09.2012

De norske skolene har alltid hatt lekser, og det har vært naturlig å ta med seg skolearbeidet hjem etter skolen. I det siste har derimot debatten om at vi egentlig trenger lekser dukket opp en del i media og blant politikerne. Trenger vi egentlig lekser?

 

På samme måte som politikerne er delt i synet om lekser, er også den norske befolkningen delt. Ferske meningsmålinger viser at cirka halvparten av befolkningen i Norge er for lekser, og halvparten er imot. Selv er jeg ikke i tvil om at den norske skolen ikke trenger lekser. Hvorfor mener jeg det?

 

Hver skoledag bringer noe nytt, men det er en status fleste foreldre forventer: lekser. Det gamle ordtaket om at øvelse gjør mester synes å være fornuftig når det kommer til skolearbeid. Men, kan samtidig hunkering ned etter middagen blant bøker og regneark virke som en naturlig del av barndommen, det er mer forskning nå enn noensinne tyder på at det ikke skal være slik.

 

Mange i utdanningssektoren i dag leter etter bevis for å støtte saken for lekser, men kommer opp tomhendt. "Lekser er all smerte og ingen gevinst", sier forfatteren Alfie Kohn. I sin bok The Homework Myth, Kohn påpeker at ingen studier har noensinne funnet en sammenheng mellom lekser og skoleprestasjoner i grunnskolen, og det er liten grunn til å tro at lekser er nødvendig i ungdomsskolen eller på videregående skole. Faktisk kan det også redusere interessen for læring, mener jeg.

 

Hvis du noensinne har hatt en sen kveld argument med barnet ditt eller en annen ungdom om å fullføre lekser, har du sannsynligvis merket at lekser kan være en belastning på familien. I et forsøk på å redusere det stress, men det er også et økende antall skoler som forbyr lekser som f.eks. Steiner skolen.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil