Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Vendepunktet

Vendepunktet

En tur til Canada, som langt fra er ufarlig.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
31.05.2012


Det var en overskyet dag da Lars Fredriksen spørre sine to beste kompiser om de ville vere med han på en hytte tur til Canada. Det var en litt øde hytte nærmeste sivilisasjon var to-tre mil vekke , Hytten låg og nær en elv som de kunne fiske i.

 

Han inviterte vennene sine Bjørn og Hans-Frode bort til huset hans slik at han kunne spørre dem , Han fortalte dem at hadde leid en hytte der til tre personer og han ville invitere de. de smilte bredt og sa ja og spurte kor tid de skulle reise. Han smilte og sa «Om en uke fra idag».

 

Dagene gjekk og bare to dager før de skulle reise kom Hans-Frode og sa at han ikke kunne komme med de fordi hans kone hadde funnet på at de skulle reise til hennes familie.

«Den er lei» Sa Lars !

«Ja jeg gledet meg virkelig» svarte Hans-Frode.

«Men Bjørn kan fremdeles komme sant?» Spurte Lars.

«Ja , så langt som jeg vet skal han det!» Svarte Hans-Frode

 


Senere den dagen gjekk Lars bort til Bjørn og fortalte de dårlige nyhetene.

Bjørn svarte med «Tenkte meg noe sant kom til og skje!»

«Ja , Det var skikkelig synd» Svarte Lars.

«Men du er fremdeles med sant?» Spurte Lars.

«Ja, Selvfølgelig!» Svarte Bjørn og smilte!

 

Dagen etter kommer Bjørn til jobben sin som tømrer. han jobber på en terrasse, som han skal lage tak over. og når han sitter der oppe lenge får han vondt i ryggen. og da han skulle reise seg for og strekke seg snubler han og detter bakover ned på bakken. Han blir kjørt til sykehuset og må vere der i tre dager for observasjon.

 

Når Lars får høre dette blir han ganske så sur, men han synes allikevel synd på kompisen sin.

Han begynner og tenke at han skal drite i hele greien men så tenker han siden han har brukt så mye penger på reisen så han kan bare reise aleine han bruker hele kvelden på og pakke og tar flyet sitt til Canada han leier en fire-hjulstrekker for og komme seg til hytten og da han kommer der blir han overasket over kor fint det var der det var en fin tømmerhytte.

 

Med en gang han åpner døren og ser inn tenker han på kor hyggelig de kunne hatt det der. Han pakker ut og ligger seg på sengen der han til slutt sovner. Han våkner midt på natten skubb sulten. Han tar og smører seg et smørbrød han spiser det mens han ser ut vinduet og tenker tror jeg skal ta og fiske litt når det blir morgen.

 

Da sola kommer opp tar han fiskestangen sin går ut og ned til elven og begynner og fiske. etter en times tid med fisking tar han og gir seg. Han tar og ser nedover elven og der nede ser han en Bjørn som står på en stein i elven og prøver og få seg noe og spise. Så tenker han at han skal prøve noe kult siden han hadde fått så mange fisk skal han ta en og gå ned til Bjørnen og kaste den til han , han går ned bjørnen er mitt i elven og Lars roper på den. Bjørnen ser opp på han og han kaster fisken til han. Bjørnen går opp på to bein og tar den med munnen han svelger fisken hel. og så ser han på Lars igjen han begynner og gå imot han.

 

Lars snur ser og løper alt han har imot hytten han kommer seg inn og ser ut vinduet. Bjørnen var akkurat komt seg opp av elven og går rett inn i skogen isteden for mot hytten. Lars steiker fisken sin og eter den han begynner og føle seg litt aleine der i hytten.

 

Neste dag syv-åtte timer til hjemreise finner han ut at han har ingen mat og må ut og fiske igjen. Han står der i femten-tjueminutter da han hører noe bak seg han snur seg fort og ser bjørnen han matet dagen før puste han i fjeset. Han kvepper skikkelig og bare står der helt stille og vet ikke hva han skal gjøre helt til han snur seg og løper ut i elven og bjørnen følger etter knurrene med engang han kommer over løper han opper siden av elver og så hopper han fra stein til stein til han er over han løper da mot hytten og ser bak at bjørnen er ikke langt ifra, han løper inn og låser døren han åpner alle skap for og se etter en hagle etter noe lignende mens han hører bjørnen skraper på døren.

 

Han finner til slutt en ladet hagle med en gang han tar den opp bryter bjørnen seg gjennom døren og han skyter bjørnen faller i bakken helt liv løst. Han får tilbake igjen pusten sin og tenker over hva som nettopp skjedde.

 

«To år senere»

 

Lars har nå blitt mye forsiktig med hva han gjør og setter mer pris på hvert sekund av livet sitt han har og nå skjønt kor farlig Canada er og kommer aldri til og reise til bake der. Men hvem vet?


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil