Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Mobbing via nett og mobil

Mobbing via nett og mobil

Artikkel om mobbing på nett og mobil.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.05.2012
Tema
Mobbing

Når du hører ordene: facebok, twitter, hotmail og sms. Hva tenker du da? Du tenker kanskje på venner g planlegging med venner tekste med kjæresten eller andre ting, eller du kanskje tenker som meg og tenker på alle de der ute som blir mobbet av anonyme sendere med trusler og banneord. Som aldri har gjort noen noe, men som kanskje er litt tilbakestående og/eller ikke har så god selvtillit. Men du har noen mulig heter du kan la det pågå eller du kan følge noen av disse tipsene:

- Ikke legg ut for mye informasjon om deg nettet.

- Bruk gjerne kallenavn og ikke gi bort passord til andre.

- Hvis du trenger hjelp il å slette noe informasjon eller bilder o.s.v kan du bruke nettsiden slettmeg.no

- Hvis du trenger noen og snakke med om problemet og ikke har så lyst til å snakke med foreldrene dine kan du ringe anonymt til røde-kors på 80033231.

 

Mobil mobbing

Mobil mobbing er en alvorlig ting og har ødelagt hverdagen til mage og er en av de tingene som rammer flest personer. Bare her i Norge har mobbing via mobil økt med 40 %. De fleste mobbe – SMS blir sendt anonymt og da er det vanskelig og vite hvem det er, da er det mulig å spørre politiet om hjelp. Politiet kan spore opp anonyme sender og straffe dem. For det er staff for å påføre andre frykt.

 

Seks års fengsel

Hvis du har blitt mobbet over tid er det viktig at du sier ifra til politiet og får gjort noe med det. Mobberen kan faktisk få seks års fengsel hvis han har passert staffealder på 15 år. Det står i «Straffeloven» paragraf 227, «hvis den eller de truer med ord eller handling som FREMKALLER FRYKT kan man da i alt sitte opp til seks år i fengsel.

 

Mobbing via mobil

Hvis du blir mobbet via mobil kan du Bytte SIM-kort

Anmeld det til politiet, de kan spore opp anonym nummer.

Det å bli mobbet på mobil er en alvorlig sak og det å la det ligge gjør ikke saken noe bedre så si ifra om det er foreldre eller lære, politiet, helsesøster hvasomhelst bare si ifra.

 

Litt info om mobil og sms

- Visste du at sms er korte tekstmeldinger som sendes fra en mobiltelefon til en annen via et system som heter «short mssage servise» (sms).

- I Norge er det ca 4 millioner telefonnummer av de har 44 % kontantkort.

- Rundt ¼ av alle mobilnummer i Norge er ikke registrerte.

- Barnevaktens hjemmesider skriver at 15 % av elever i 5-10 klasse blir mobbet via mobil.

 

Håper dette var en liten oppvekker!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil