Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Kaffe-gutten

Kaffe-gutten

Handler om Knut og en eventuell atomtrussel.

Karakter: 4 (8. klasse)

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
13.05.2012

«Knut, Knut våkne opp», sa en stemme. «Hva er det?», svarte jeg. «Vi har et bankran på kanal nummer tjuesju», sa stemmen. «Jeg tar det», svarte jeg.

 

Jeg kom meg opp og løpte ut til tjeneste bilen min, en Aston Martin, jeg kom meg inn og kjørte. Da jeg kom til hoved vegen så jeg bilen. Jeg fyrte av noen skudd med Uzi'en min og traff dekket. Da plutselig hørte jeg over radaren min, «Knut, Knut våkne opp», men denne stemmen var sint og hørtes ut som sjefen min.

 

Jeg våknet og så sjefen min bøyd over meg, «Du må koke opp hundre kaffe-kopper og siden du sovnet skal du vaske kantina også», sa sjefen min triumferende. «Greit, mer», gryntet jeg til sjefen. Jeg var i kantina på Universitet jeg jobbet på, dessverre. «Matte, fysikk kullet kommer for å spise frokost snart og her står ikke en kopp kaffe, kaffe-gutt», sjefen dro sin vei.

«Flott, nerdene», mumlet jeg.

 

Når jeg var ferdig med å koke kaffe kom ikke matte-fysikk kullet, men atomfysiker-studentene. He**ete, nå har jeg for lite kaffe, tenkte jeg.

 

Men det var noe rart, de var liksom mange flere enn vanligvis.

 

Da alle hadde drukket opp kaffen, så tok jeg alle koppene satt meg inn i kantina og så inn i kaffe-gruten, jeg så masse rare ting som at folk nasker i butikkene og svindler andre elever. Men det var en kopp som var ren, helt ren. Her er det noe på gang, hvorfor vasker en av dem koppen sin, tenkte jeg.

 

Da jeg hadde vasket kantina gikk jeg ut for å se hva som foregikk med atomfysiker-studentene. Åja, disse to ukene kan jo vennene komme på besøk, tenkte jeg. Plutselig så jeg to personer, en araber og en fransk-mann som diskutere hacking og skolens data nettverk. Her må noe skje, kanskje det var en av de to som vasket koppen sin.

 

Dagen derpå koket jeg kaffe tidlig og da studentene kom spionerte jeg på araberen og fransk-mannen. «Du må alltid vaske koppen din», sa araberen. «Men hvorfor?», spurte fransk-mannen. Plutselig sto sjefen bak meg og kjeftet, «Du skulle koke kaffe!», sa sjefen. «Jeg har koket kaffe, hvis du anskaffer deg et par øyne ser du at alle har kaffe», sa jeg i en litt bedrevitende tone.

 

Etter frokosten tok jeg koppene og så masse rart, men jeg så også hva morgendagen vil bringe. (Man kan også spå i kaffe-grut) Jeg så masse vann som kom fra taket, studenter som marsjerte ut av skolen, inkludert fransk-mannen og araberen, men der var også noe veldig rart i det hele, for i spise-salen var der enda en person igjen, men det som er enda rarere er at det er meg.

 

Lørdag, dagen etter at jeg spådde dagen idag, dro jeg til kantina og kokte kaffe som vanlig. Jeg kan ikke slåss mot skjebnen, tenkte jeg. Etter at alle hadde drukket opp gikk jeg til brann-alarmen og slo alarm. Det kom sprutende vann ned fra taket og oversvømte salen. Alle marsjerte ut akkurat som i profetien min. Jeg løpte bort til araberen og fransk-mannen sine kopper og tok dem med til rommet mitt og begynte å lese dem. Skaff arkene og du blir landets største helt, hvor finner vi uran, kaffe mokka er best, brann-mur sikker software, hacking, nuclear3379941229912, arkene, USA- en evig satan, atombombe...

 

Annenhver søndag fikk studentene fri, men idag ble en igjen, nemlig araberen. Jeg fulgte etter ham, men han var på vei til kontoret til inspektøren.

 

Han logget seg inn på pc'en og lastet ned en haug med ting, sikkert de brann-mur sikre softwarene. Da det var ferdig nedlastet, skrev han inn passordet til siden til atom-professorene. «Nuclear3379941229912», mumlet jeg.

 

Han tok frem dokumentene og skrev dem ut, etterpå logget han ut og stakk av.

Da han var ute av synet, logget jeg inn og fjernet softwarene han hadde lastet ned og skrev en e-mail til pentagon: Jeg er på vei til Iran med formlene til atomvåpen, tapere. (Uten brann-mur sikker software)

 

En time senere ble araberen tatt på flyplassen og det ble stort styr med rettssak.

 

Donk, donk, donk, «kan alle i rettsalen røyse seg». Jeg røyste meg og dommeren ba meg om å fortelle hvordan jeg klarte å stoppe araberen.

«I partikkelfysikken har en vist at partiklene i atomet påvirker hverandre.

I det virkelige livet er det slik., at måten du drikker kaffe på påvirkes av måten du lever på, jeg leste hva han gjorde og hva han ville gjøre i kaffe koppen hans, min hobby er å spå og lese hver eneste kopp på universitetet», sa jeg rolig. «Jeg dømmer Osam (araberen) til førti års fengsel for grov terrorisme og som en stor trussel for de amerikanske statene», donk.

 

I etterkant er jeg blitt sjef for spådom og kaffe-grut lesing i MI6, jeg kjører Aston Martin til jobb hver dag og vil aldri slutte å lese kaffe koppene til folk.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil