Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Kjærligheten kjenner ingen grenser

Kjærligheten kjenner ingen grenser

Kjærligheten kjenner ingen grenser... En kjærlighetshistorie med trist slutt.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
11.05.2012


Klokken var nå 19.45. Sajjad skulle møte Aisha 19.15 utenfor togstasjonen i Lillestrøm. Det var en kald februardag. Han hadde lenge gledet seg til valentinesdagen. Hun var igjen forsinket som vanlig. Sajjad ble kjent med Aisha for 6 måneder siden på ungdomsskolen. Hun var en av de mest populære jentene på skolen og var også godt likt av de fleste guttene. Sajjad ble kjent med henne på idrettsdagen i 10. klasse. Han hadde kommet på 1.plass i de ulike testene den dagen, og det var da Aisha la merke til ham. Før det hadde hun nesten alltid ignorert han og aldri lagt merke til han fordi han ikke var så kjent på skolen, men var kun en nerd. Den dagen ble mange jenter forelsket i ham og han fikk veldig mye oppmerksomhet på skolen. Sajjad hadde alltid vært glad i sport, helt siden han var liten, og det var første gang han deltok i ulike tester på skolen fordi han ble tvunget av sin gymlærer. Han likte å være skjult på skolen og ville ikke ha så mye kjennskap til folk. Men på idrettsdagen fikk han kontakt med skolens populære jente, Aisha. Hun syntes at han hadde vært veldig flink og sa også at hun hele tiden hadde fulgt med på ham. Aisha hadde nylig slått opp med sin kjæreste, og for å gjøre han sjalu ville hun gå over til en annen så fort som mulig.


 

Sajjad syntes at hun var en veldig morsom og søt jente. De pleide å være sammen i matpausene, og også i fritiden. Familien til Sajjad var veldig streng, og derfor måtte han alltid lyve når han skulle møte Aisha. Foreldrene til Aisha var skilt, og hun bodde for det meste hos moren. Moren jobbet flere timer om dagen, og noen ganger hendte det også at hun tok nattevakt. Aisha var nesten aldri hjemme og overnattet enten borte eller var på fester. Hun begynte å drikke og røyke i en veldig ung alder. Sajjad hadde alltid holdt seg unna slike ting og ville få Aisha til å slutte. De begynte å tilbringe veldig mye tid sammen, og Sajjad pleide også å hjelpe henne med lekser på skolen. Aisha begynte å bli forelsket i ham. Han var en av de søteste og ærligste guttene hun hadde sett i livet. Sajjad visste at familien hans aldri ville akseptere en jente som Aisha, selv om begge var fra Pakistan. Den strenge familien til Sajjad ville aldri akseptere en jente som drakk og røyket, og heller ikke en som likte å gå med hullete bukser. Han skjønte at dette måtte han forandre på før han ble sammen med henne. Dette klarte han å få til. Aisha var villig til å gjøre alt for han. Men han skjønte aldri om det hun gjorde, var fordi hun elsket ham eller fordi hun trengte en støtte i livet.

 

Tiden gikk, og Sajjad ble mer og mer forelsket i henne. Han brydde seg veldig mye om henne og gjorde mesteparten av skolearbeidet hennes og hjalp henne også med økonomien i hennes dårlige tider. Han pleide å kjøpe mange gaver til henne og skrev også mange kort. På bursdagen hennes gav han henne et diamantkjede. Foreldrene til Sajjad var veldig rike, så han hadde nesten aldri hatt problemer med økonomien. Selv om Aisha klarte å bli mindre avhengig av røyk og drikke, klarte hun ikke å slutte å dra på fester. Sajjad klarte ikke å være streng mot henne, og derfor lot han henne dra hvis hun bare lovte ham å holde seg unna røyk og drikke. Månedene gikk, og Sajjad følte at Aisha ikke gav han så mye tid som før. Han hadde bestemt seg for å snakke med Aisha på valentinsdagen om at han ville ha et seriøst forhold til henne. Han hadde kjøpt blomster og en klokke hun hadde ønsket seg veldig lenge.

 

Klokken ble 20.15, og Aisha hadde fortsatt ikke kommet. Det var veldig kaldt ute, og Sajjad hadde glemt å ta med vottene sine, så han frøys enda mer. Han prøvde å ringe Aisha, men hun tok ikke telefonen. Han så flere par gå forbi ved togstasjonen, og syntes at de var så søte når de holdt hender. Han gledet seg til han skulle møte Aisha. De hadde ikke sett hverandre på nesten 2 uker. Da klokka ble 20.45, skjønte han at Aisha ikke skulle komme. Han ble lei seg og bestemte seg for å gå hjem. På vei hjemover fikk han en melding fra Aisha. Han stoppet på veien og var klar til å snu seg tilbake fordi han tenkte at hun var der nå. Men på meldingen sto det at hun ikke kunne komme fordi hun var bedt på en bursdagsfest, og det var hennes barndomsvenninne som hadde bursdag den dagen. Sajjad fikk tårer i øynene og kastet blomstene på veien. Han hadde aldri vært så sur før som han var nå.

 

Dager og uker gikk, men Sajjad var fortsatt sur og skuffet siden Aisha ikke hadde dukket opp på valentinesdagen. Han hadde mye på hjertet, og det ville han fortelle henne. Men så var Aisha borte fra skolen i en uke fordi hun hadde vært syk ganske lenge etter bursdagsfesten, og Sajjad fikk vite etter hvert at hun hadde røyket hasj der og hadde blitt dårlig på grunn av det. Han prøvde å kontakte henne, men hun tok ikke telefonen, og senere fikk han vite at hun hadde blitt innlagt på sykehuset på grunn av røykingen. Da hun kom til skolen etter en uke, ignorerte hun han. Han prøvde å snakke til henne, men hun svarte ham ikke. Selv om Sajjad hadde vært sur på henne, glemte han alt som hadde skjedd. En dag stoppet han henne og ble sur og spurte om grunnen til at hun ikke snakket. Aisha svarte ikke og var redd for å fortelle Sajjad hva hun hadde gjort på festen. Da Sajjad sa at han visste grunnen, beklaget hun seg meget for det hun hadde gjort på bursdagsfesten. Sajjad fortalte henne hvor mye hun betydde for ham og senere tilgav han henne også. Det hadde vært utrolig vanskelig for han også i det siste.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil