Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Bryllupstale

Bryllupstale

Her er en forlovelsestale jeg skrev på skolen. Har ikke fått karakter enda, men læreren sa den var over middels. Første talen jeg har skrevet noen sinne vel og merke.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
08.05.2012

Kjære Katrine.

Nå er det endelig din tur til å gå til alters.  Drømmedagen vi planlagt helt siden vi var små, helt ned til den minste detalj. Du skulle gå i en stor, rosa prinsessekjole og serveringen skulle være enkel, for det skulle bare være godteri og jordbæris. Du skulle gifte deg med en eventyrprins, og du skulle bli en prinsesse.

 

Senere i ungdomsskolen, da prinser og prinsesser var blitt altfor barnslig, skulle du gifte deg med den kuleste, kjekkeste gutten på skolen, nemlig Thomas. Jeg husker du var helt stup forelsket i han, men forelskelsen var uheldigvis ikke gjensidig. Vi pleide å følge etter ham på vei hjem fra skolen og vi satt og kikket inn i vinduet hver dag helt til den dagen han oppdaget det. Fra og med den dagen snakket aldri Thomas til deg igjen, husker jeg, og siden da bestemte du deg for aldri å drive med gutter igjen. Jeg tror jeg fortsatt sliter med de kiloene jeg fikk av all den skjokoladen og isen vi stappet i oss de følgende ukene.

 

Men du endte da altså opp med flotte Endre. Han er kanskje ikke en prins, men han behandler deg i hvert fall som den vakreste prinsessen på jord. Og han var kanskje ikke den mest populære og kjekkeste gutten på ungdomskolen, men han finner i hvert fall frem ungdommen i deg. Det fortjener du så altfor godt Katrine. Din mor har fortalt meg at helt siden du var liten, så har du vært opptatt av at alle rundt deg skal ha det bra. Du setter alltid andre foran deg selv. Det er dette som gjør deg til en så verdifull venn, datter, mor, kollega og sist men ikke minst, kone. For det er det du er, en verdifull perle som hadde vært så altfor tung å miste.

 

Jeg husker fortsatt den gangen jeg var innlagt på sykehus, og du kom å besøkte meg hver dag. Du kom med rene klær, bøker og filmer og du var der for meg når jeg trengte noen å snakke med. For meg har du alltid vært en varm solstråle som lyser opp dagene mine. Jeg kan si med hånden på hjertet at Endre er verdens heldigste mann som får dele livet sitt med deg Katrine. Jeg vil si til deg, det som den gyldne regel sier: Det du vil at andre skal gjøre mot deg, skal du gjøre mot dem. Denne setningen tror jeg du vil få mye igjen for Katrine, for du er så snill og omtenksom mot andre. Bare se på den bryllypsfesten du har klart å stelle istand. Jeg har selv vært med på forberedelsene og jeg vet at du har prøvd å gjøre det til en gøy dag for alle, fra minstemann på 3 år til eldsemann på 80 år. Jeg vil tørre å påstå at vi har fått til drømmebryllupet ditt Katrine, selv om den rosa prinsessekjolen er byttet ut med en nydelig hvit brudekjole. Så gjenstår det bare til sist å ønske dere lykke til i årene som kommer, jeg vet dere vil bli et av de lykkeligste ekteparene i Norge, for dere to er som skapt fra hverandre.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil