OMG

Kåseri om hvordan alle sosiale medier påvirker skriftspråkene, dialektene og livet vårt.

Karakter: 5- (sidemålstentamen, 10. klasse)

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2012.04.12

Er du også en av oss patetiske tenåringene som må innom sosiale medier og tekste i vildens sky med non-stop? Som må innom Facebook, Twitter, Tumblr, Myspace, Wordfeud og Draw Something? Må bare få sagt at draw something er virkelig den nye moten. Selv er jeg faktisk skikkelig elendig. Men en jeg kjenner han er skikkelig flink, men det er kanskje fordi han kommer ifra en gård der han bare har kyr og høner til venner.. sikker på at neste store oppslag i VG vil være at Tone Damli Aaberget sitter på en kafè å spiller nettopp dette spillet. Etter hun har danset halvnaken i en ny musikkvideo da, selvfølgelig. Kan tenke meg at det er kun derfor den nye singelen hennes ble en så stor hit, fordi så mange gamle eklinger likte så godt dansingen og kroppen hun viste fram. Tenk å gjøre noe sånt da! Huff og huff.

 

«Mn når d e sagt så syns i vaffal ikkje at d språket i skriv når i sende mld kjøm nåkkå inn i den formelle skrivemåtn me he!!! herreguuuud, d e jo heilt teeit av dei som trur d, OMG ass. Loosers.» Selvfølgelig påvirker dette skrivemåten vår! Det er jo helt klart! Hvor mange ungdommer tror ikke du sitter å får stryk fordi de kommer med dialekt ord og uttrykk inn i teksten? Før vi vet ordet av det har vi en ny Ivar Aasen som samler dialekter. Bare at nå blir det nok til at alle ungdommer kommer til å forandre hele skriftspråket med å legge til nye ord og fjerne gamle i ordboka. Skriftspråket kommer sikkert til å bli noe som en blanding av bokmål, nynorsk og dialektene. Til slutt kommer hele norge til å skurre på r'en og ha samme tonefall «som deeeeee i Nooord». Hvem i alle dager skal vi kalle skaper av dette skriftspråket da? De unge,dumme over hele vårt fantastiske Norge? Det er faktisk like før jeg får lyst å «stupe fram grue» av hele greia. Det gjorde forresten lillebroren min igår. Han tryna på sykkelen noe helt sykt. Slo trynet rett i asfalten å skrapa opp hele trynet. Nå går han med rosa og blå plaster over hele trynet. Ja, trynet hans er faktisk mer rosa og blå en hudfarga. Å «stupe fram grue» betyr forresten det å falle og slå hulll i trynet på asfalten. ÅH! Der ser dere! Nok et uttrykk som kommer snikende inn i vårt skriftspråk uten at vi tenker over det. En forkortelse. Noe jeg skriver i min vanlig bruk av sms og sosiale medier. En inntrenger på vårt korrekte, flotte, norske skrivespråk.

 

Og bare tenk på de stakkars babyene som vokser opp i det nye Norge med det mest retarda skriftspråket ever da. De kommer jo til å få extreme vansker med å bare få ut ett fuckings ord på det som er det korrekte norske språket. De kommer i hvert fall til å skrive det berømte sms- og sosiale medier språket. De kommer til å bli så jævla dumme at den norske befolkning kommer til å nå helt ned til den faens bunnen i rangstigen av utdanning. Alle fotballinteresserte i Norge kommer til å banne i annenhver setning sånn som de fuckings britene gjør på hver jævla kamp de kommenterer. Tror faktisk jeg aldri har sett en hel britisk fotballkamp uten at en britisk kommentar har kommet med et banneord, jeg. Åh, i går spilte forresten Liverpool kamp imot Queen Park Rangers. Liverpool leda 2-0 helt til det 70- minutt. Så kom QPR med hele 3 scoringer så Liverpool tapte. Hahahaaaa for noen tapere. Men ikke nok med at VG skulle skrive om tapet. Tror du ikke hele Twitter var spamma med whine-tweets. Hver gang det er fotballkamp så blir hele Twitter spamma av folk som griner eller hauser over lagene som spiller kamp. Åh, jeg elsker fotball. På mandag skal vi spille årets første treningskamp! Det blir svèrt. Men jeg trakka over igår... satser på foten er i orden til mandag. Viss ikke blir det tap, neida, joda. Tulla.

 

Nettby. Tenk det da, VG laga en hel by, - PÅ NETT! Der kunne du faktisk sende brev til hverandre. Å det setter tankene i sving, når 40-50 ja til og med 60(!!!) år gamle damer sitter på Nettby og sender brev til hverandre via Internett i stede for å sende et faktisk ekte brev med håndskrift. Og hvor mange møtes for å diskutere noe viktig? De fleste tar viktige ting over telefon. Det kan jo forsåvidt være positivt dersom det er en hastesak, men hvor usosialt er ikke det å ringe eller å sende melding hver gang du skal noe, eller hver gang du skal snakke med en person? De stakkars rike folkene får jo ingen på besøk som de kan vise fram det fine huset sitt til.. åneeei, det må da være krise. At de ikke skjønner utviklinga. De må ta å få kutta ut all denne tekstingen og sosiale mediaen så de får noen på besøk. Jeg tror faktisk jeg skal bake en hel, ekte kake til de som fortsatt skriver brev til hverandre! Ikke at det blir så mange kaker å bake da. Siden, hele Norge bare sender hverandre en kake over Facebook.. der kan de gå på Cafè World og lage sin egen restaurant og gå på cafè med sine venner. Kanskje det er sånn verden vil utvikle seg? Det blir laget et helt liv på Internet. Eneste vi trenger å gjøre er å sitte på rompa å se hele livet ditt skje på en dataskjerm. Å ingen vil lenger kunne det korrekte norske språket. Jeg er redd dette er slutten på Norge. Dette er slutten! Det blir no-more gå på restaurant med venner, for det tar vi bare over Internett. Det blir no-more fotballspilling, for det gjør vi på tv-skjermen. Det blir no-more bursdagskaker, for det sender vi bare på Facebook. Livet blir en lek, med et ukorrekt skriftspråk, med null brevskriving og minimalt med samtaler. Adjø.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst