Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Piknik med døden

Piknik med døden

En fortelling om Trina som får en tøff start på livet.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
26.03.2012


Trina bodde i den lille bygda Kjøldsdalen i Sogn og Fjordane fylke .Rykter gikk og alle vet hva de handlet om .

Når Trina var 4 år gammel , flyttet moren og faren hennes fra hverandre . Det var tungt for Trina og hun slet . Hun bodde med moren og var bare til faren 2 uker om sommeren.

 

Når hun begynte på skolen 2 år senere, var hun ukonsentrert og urolig. Hun hadde ikke noen venner ,og var ikke flink på skolen disse årene. Klasse kameraten hennes mobbet henne. Dette fortsettet i mange år. Når Trina begynte i 8. klasse , ble hun kalt tykk. Hun tenkte at det var grunnen til at hun ikke hadde noen venner og hun raste ned i vekt. Spiseforstyrrelsene førte til selvskading, og hun skjulte det for alle, hun gikk alltid i langermede gensere. Moren til Trina hadde dårlig råd og en dårlig betalt jobb som vaskedame på kjøkkenet på eldrehjemmet. De hadde ikke mye mat , noen som ikke gjorde Trina noe, de hadde heller ikke penger til klær og skoleutstyr til Trina.


 

En stund senere  fikk Trinas mor en kjæreste, Trina og moren hennes tenkte at livet deres skulle bli mye bedre. Det var bedre for Trina hjemme en stund men ikke på skolen. En dag skulle moren til Trina på et jobbintervju,  så Trina og stefaren hennes var alene hjemme. De så på tv , plutselig begynte han å stryke henne nedover det høyre låret, hun dyttet hånda hans vekk og ropte slutt ! Han sluttet ikke med det. Trina prøvde å komme seg unna, men det hjalp ikke. Han ble hardhendt og befølingene ble til voldtekt.Og han sa til henne at hvis hun noen gang sa dette til noen skulle han drepe henne. Dette skjedde hver gang moren jobbet sent eller var borte om kvelden.


Som 14 år gammel begynte hun og drikke og røyke. Hun måtte finne en utvei på det grusomme livet. Hun brukte å sitte under en bru 100 meter fra matbutikken og drikke, der satt hun også og gråt til tider. Livet hennes var slettes ikke enkelt, moren begynte også å drikke, Trinas mor fikk problemer med alkoholen og var ikke i stand til å gjøre ting . Trina måtte ta vare på moren og huset,når kvelden kom var hun sliten og klarte ikke gjøre noen lekser , som sagt var hun ikke flink på skolen, men hun gjorde det beste hun kunne. Hennes tidligere stefar hadde bare forlatt dem, en morgen hadde han bare dratt og kom ikke tilbake igjen.

 

Hver skoledag var et slit, ryktene om at hun brukte narkotika og har blitt voldtatt gjorde ikke ting bedre, elevene ble bare eklere og eklere, ingen skjønte hvor fælt hun hadde det , hun hadde ingen å snakke med og holdt alt inne. Selvskadingen fortsatte vær kveld når moren var full og hun låste seg inne på rommet. Når hun skar bladet sidelengs over armen kjente hun smerte, men smerten var på en måte god, hun klarte endelig å tenke på noe annet og hun mente at hun kjente ekte smerte. Blodet rant nedover armene og ned på gulvet, Trina gråt .Hver kveld Trina la seg hadde hun en god følelse, følelsen er vanskelig å beskrive hun var på en måte glad og trist på en gang. Hun fikk store stygge arr. Det var ei som gikk i klassen så det og tenkte at det bare var et rop om hjelp ,men grunnen til at Trina gjorde det var for hun ville føle og tenke på noe annet enn ulykkelighet. Jenta sa det til læreren i tilfellet, læreren vil snakke med Trina men hu sa at alt var bra. Hun hadde vanskelig for å åpne seg til folk.

 

Da selvskadingen og matproblemene var som verst prøvde hun å ta livet sitt, læreren hadde fulgt etter Trina hjem den dagen i smug, hun måtte se hva det var Trina løy om. Læreren var forskrekket når hun så Trina på gulvet.

 

Trina lå med bladet i hånden på gulvet på rommet sitt, hun hadde kuttet seg. Moren lå full på den slitte sofaen, og merket ikke en gang at Trinas lærer braste og dirket opp den låste døren inn til rommet hennes. Hun ringte 113 og fikk tilsendt sykebil som kunne ta moren og Trina. Og alt gikk bra med begge to. Trina ble borte fra skolen en stor periode, og ryktene gikk om at hun hadde flyttet og at hun var i fosterhjem, men det slapp hun. Hun hadde vært til psykolog og hadde lært mye.

 

Når hun kom tilbake til skolen, hvisket alle når hun gikk nedover gangen, hun så helt annerledes ut men de så at det var henne, hun var ikke den slitne, trøtte og skitne Trina med det lange slitte håret. Nei, hun han blitt helt forandret, hun var helt opplagt og var i toppform, så det ut som, hun hadde klippet håret i skulderlangt bob og hadde nye klær. Når hun kom inn i klasserommet ville hun fortelle alle hva som har hendt, om hvordan forholdet til skolen var, og hvordan stefaren var og det han gjorde og at han nå var i fengsel, om selvskadingen og spiseproblemene. Hvordan hun hadde strevet med huset for at ting skulle virke normalt og slik at folk ikke skulle merke noe om hvor fælt hun hadde. Mange i klasserommet var rørte til tårer og hadde dårlig samvittighet ovenfor hvor fælt de hadde behandlet henne. Hun fortalt også om at hun har gått til psykolog og fikk lysten til livet tilbake. Og om alkoholproblemene til moren hennes, som nå var borte. Og om hvordan hun ville ta livet sitt og bare forsvinne fra alt.

 

Denne dagen gikk Trina med singlet og slik at alle kunne se arrene. Denne dagen ble ikke en vanlig skoledag for noen, dette var den dagen som forandret livet hennes for alltid. Hun fikk venner og ble bedre på skolen. Hun startet også en ”klubb” for folk på hennes alder og mindre som har vært i samme situasjon. Slik at de kunne snakke med noen som faktisk viste hvor fælt de hadde hatt det. Hun ville hjelpe andre som er eller var i samme situasjon som henne. Trina var et godt menneske med et stort hjerte. Hun klarte å starte på nytt og leve livet fullt ut, tross den fæle oppveksten.

 

Og som de sier: ”Ingen kan gå tilbake å starte en ny begynnelse, men alle kan starte i dag å lage en ny slutt”.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil