Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Thairomanse

Thairomanse

Et kåseri om fenomenet "thairomanse", altså det at nordmenn reiser til Thailand for å finne seg kjæreste.

Skrevet i 10. klasse.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
05.03.2012


Thairomanse er et ganske morsomt fenomen som trolig oppstod i det sekundet det ble mulig å reise verden rundt med fly. Menn som ikke var kjekke nok til å finne kjærligheten her i Norge, fant dermed ut at det var fullt mulig å finne det i Thailand, så lenge kvinnene som ble med, fikk økonomisk støtte gjennom resten av livet, i bytte mot kjærlighet, både fysisk og psykisk, frem til døden. Dette fenomenet gjorde at Harry nede i gata, som verken har ei god karriere eller et någet godt utseende, der han sitter med skjegg oppover ørene, måne, ølmage og lange tånegler med buksa godt festet et par centimeter over navlen og jobb på rørleggersentralen, kunne finne kjærligheten med ei ganske så sexy thaikvinne som han da egentlig ikke har mulighet til å føre en språklig samtale med.

 

Aldersforskjell spiller heller ingen rolle når det gjelder dette emnet, da menn som reiser ned dit antakeligvis er kommet i midtlivskrisa, da gjerne i 50 årene. Jentene som blir med disse mennene tilbake til Norge derimot, er gjerne under halvparten av denne alderen, altså drøyt 20. Dette fremstår på mange måter Thailand som et slags stort kjøpesenter hvor man plukker ut sin høyde og størrelse på en kvinne, for så å få henne til en ganske så rimelig pris om man går etter norsk kurs. Det finnes også sider over nett der hvor thaikvinner sender inn videoer som da vestlige menn sitter og plukker ut fra. Det er til og med et rangeringssystem på likhet med en sushibar, for det kommer an på hvilket fat man plukker av at prisen bestemmes; fisken på det grønne fatet er verd mer enn fisken på det røde fatet. Nytelsene ruller forbi på transportbånd, og kvinnene kan sammenlignes med den lille, svette, innrulla biten av fisk som ligger der fint og pyntelig. På en måte kan det også sees på som et moderne slavesalg. Man har dermed muligheten til å plukke ut den perfekte kvinnen, for så å kunne gifte seg med henne så raskt alt papirarbeidet er i orden. Det de gjør er vel så å si som å kjøpe seg et nytt fancy sex-leketøy, på samme måte som mange andre kjøper et elektrisk leketøy på Kondomeriet her i landet. Det er ikke noe å legge skjul på at det er dette de er ute etter.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil