Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > De fem mistenkte

De fem mistenkte

Det handler om fem menn som blir mistenkt for å sprenge en viktig båt, men det ender opp med at de blir til største og farligste gjengen i landet.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
28.02.2012


Det har skjedd en stor eksplosjon natten før fem men ble arrestert. Eksplosjonen skjedde i en båt som var seilet ved kysten. Det var handelsmenn som var i båten, og 1900 000 kr sprang i lufta. Ingen viste hvem som sto bak eksplosjonen, men det var fem men som var mistenkt for det. En del av dem var i gang med arbeid, noen sov og resten var med familiene deres. Hver og en av dem fikk et uønsket besøk av politiet. De virket som om de ikke hadde gjort noe denne gangen. Politiet tok med dem til avhøringsrommet i politistasjonen. De skulle avhøres om det som skjedde natten før. Alle fem virket at de ikke hørt om saken men politiet trodde at det måtte være dem som gjorde det. Etter avhøringen ble de satt i fengsel før man skulle finne ut at de var uskyldige. De kjente ikke hverandre og de var forvirret av det politiet gjorde. Hver enkel av dem bestemte seg for å ta hevn av måten politiet behandlet dem på, for å gjøre det måtte de samarbeide. Fire av dem var allerede på samme lag og tenkte å gjøre det sammen, men den siste var spesiell. Siden han ikke kjente noen av dem ville ikke han blande seg i det de drev med idet hele tatt. Han nekta å gjøre noe som helst med resten da de spurte ham. Han sa at de skulle holde seg unna ham og ikke minst behandlet han dem som om han var mer verdt enn dem.


 

Han var en viktig kilde for at de skulle lykkes, så de var klare for å gjøre hva som helst for å få ham med i laget. Det var ikke så lett å få ham med i det, så de sendte han svakeste av dem. Han het Mathias og oppgaven hans var bare å få Martin med i laget. Mathias hadde et handikap hånd og bein, i tillegg hadde han pusteproblemer. Mathias gikk til ham og sa at han ikke kunne få være med før Martin var en del av gruppen. Mathias gjorde alt for å få Martin med i laget. Flere ganger fikk han juling av Martin som fortalte ham at han skulle holde seg unna ham. Det var ikke lett å overbevise Martin, men Mathias viste at han var klok nok til å oppnå målet sitt. Han gjorde alt mulig for å få det til, og heldigvis fikk han Martin til å godta tilbudet. De følte seg overlykkelig og de hadde i hjernen at de var uovervinnelige.

 

De satt i gang med å ta hevn. De starta med å sprenge en politibil etter at de ranet politimennene som var i bilen. Denne gjengen var allerede den største fienden til politiet og de laget kaos i byen gjentatte ganger. De bestemte seg for å reise til en annen stor by som de kunne gjøre alt mulig i, siden de allerede var etterlyst i byen de befant seg i.

 

I denne nye byen kjente ingen dem igjen, til og med politiet. Det ga dem sjansen for å håndtere med byens farligste mafia. De måtte fullføre livsfarlige oppdrager for å få penger. Oppgaven deres var alltid avhengig av andre, så de måtte håndtere med andre store gjenger fra byen.

 

En dag var de samlet i møteplassen og var forbanna av en fyr som fikk dem i fella. Mens de snakket om saken, kom det en kar med en koffert til dem. Han sto ved døra ganske lenge og hørte alt de bablet om. Han var en uforventet og ukjent gjest. De ble overasket da de så at en mann var på vei mot dem. Mannen begynte å snakke om Anders Westerheim, som var sjefen til den fremmede mannen. Anders var byens farligste krok som alle sammen fryktet, til og med politiet. Han var den utenkelige som sto bak eksplosjonen de ble tatt for. Han viste hele historien deres detaljert og for å overbevise dem, hadde mannen mapper som innholdet alt om livet deres. Det ble sjokk for dem at noen de ikke viste hvem det var kunne ha mapper om livet deres. Det førte til at de ble overbevist på at han mannen var en farlig type og at de også ble redde for denne mannen. Mannen som kom til dem fortalte dem også at de drepte noen som jobbet for Anders noen dager tilbake, og at han skyldte dem tjeneste som var deres beste for at de ikke skulle bli drept. For å overleve måtte de gjøre det han ga dem beskjed om å gjøre, det å rane den nasjonale banken. Mannen gikk sin vei og sa før han dro at de hadde kun to dager på seg for å gjøre det.

 

Det viste seg at de fikk panikk om det de hørte om Anders Westerheim. Det mest sjokkerende var at hver og en av dem fikk en mappe om livshistorien deres, altså han visste hvem de var og hvor de befant seg hen osv. Det fikk dem til å frykte han utenkelige og ukjente mannen.

 

De var stille til de var ferdige med å se alt mappen inneholdte. Det tok ikke langt tid før de snakket om hvor farlig den mannen var og hvor skremmende det var å høre og å lese om denne saken. Denne gjengen ville gjøre alt for å overleve, så beslutningen de tok var å rane banken natten etter.

 

De måtte dele oppgavene mellom seg så Martin var den som skulle gå inni banken å late som om han var kunde med pistoler i lomma, oppgaven til Jonas var å overvåke og Jakob måtte sprenge et sted i nærheten for at politiet skulle ha fokus i det stedet istedenfor banken. Siden Mathias var hemma skulle han være igjen i bilen for å kjøre med engang når de skulle rømme.

 

Ikke så langt unna banken sprang det en bombe og politiet, brannbilen og ambulansen var til stedet noen minutter senere. Mens politifolket var opptatte av det, lyktes Martin og gjengen å rane banken. Selv om de skyldte Anders en tjeneste, tenkte de aldri å levere tilbake det de ranet fra banken. Den utenkelige suksessen ble de stolte av, at de trodde at ingen var farligere enn dem. Det viste seg at mannen var gigantisk problem for hele byen, men slo aldri den spesielle gjengen. De tok sjansen og drepte ham mens han koste seg i en villa han hadde ved kysten.  

 

1. Martin (han som måtte være med resten for at de kunne fullføre drømmen deres)
2. Jonas (han som ga order til de andre utenom Martin)
3. Jakob (Han som jobbet i bilverkstedet)
4. Oscar (Han som likte å være kul)
5. Mathias (Luringen som fikk alle sammen i fella)


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil