Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Knut og Jon, en naturhistorie

Knut og Jon, en naturhistorie

Knut er den mest populære gutten i klassen, men en dag kommer det en ny gutt til skolen. Dette er historien om hvordan livet kan forandres drastisk ved hjelp av en ny venn.

Skrevet på norsktentamen.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.01.2012
Tema
Vennskap


Knut angret ikke. Dette var virkelig verdt det. Han satt på en stein og så utover det grønne landskapet.

 

Knut var en ganske normal gutt. Han hadde krøllete brunt hår og grønne øyne. Ved første øyekast kunne han ligne litt på et troll. Han gikk for det meste bare i dyre merkeklær, og han var en av skolens mest populære gutter. Men selv om han var ganske populær, så var det ingen jenter som likte ham. Knut hadde aldri gjort noe som helst fysisk arbeid. Faren hans var tannlege og moren var kirurg. Foreldrene hans var rike, og han fikk for det meste alt han pekte på.

 

En dag kom det en ny gutt inn i klasserommet.

“Dette er Jon.” sa læreren.

Læreren satte ham ved siden av Knut. Knut presenterte seg høflig.

“Jeg heter Knut, åssen står det til?”

Jon sa ikke noe, han bare satt der og stirret ned i pulten. Plutselig så han på Knut. Jon hadde kort mørkt hår og brune øyne. Klærne hans var skitne.


“Hei” sa Jon og smilte.

Den dagen snakket Knut bare med Jon. De ble veldig gode venner og snakket mye de neste ukene.

 

Det var en fin sommerdag i juli. Sola skinte og alt var bare perfekt. For i dag skulle Knut og Jon gå på tur opp i fjellet. Knut hadde aldri gjort noe slikt, men Jon forsikret ham om at alt kom til å gå strålende. De hadde snakket lenge om denne turen, og alt var planlagt ned til minste detalj. De skulle bli i tre dager, og da måtte de ha med telt. Teltet var veldig tungt å bære, men de hadde planlagt å bytte på å bære det. Endelig var det blitt fredag. Jon hadde bestemt at de skulle gå opp til toppen av fjellet på fredag, slå leir, nyte naturen på lørdag og gå ned igjen på søndag. Knut hadde ingen anelse av hva men kunne trenge på en fjelltur, men heldigvis hadde Jon laget en liste til ham over de viktigste tingene man kunne trenge på en fjelltur. Mesteparten av det var ting Knut ikke viste hva var, men han fikk tak i det på nærmeste sportsbutikk.

 

Endelig var dagen her. Knut hadde en flunkende ny Tursekk, full av militærproviant og kokeapparater. Kniv hadde han også fått med seg. Jon hadde en gammel utslitt militærsekk, og også han hadde militærproviant med seg. Så bar det av sted. Det var en ganske lang tur og Jon hadde regnet med at det ville ta hele dagen å gå opp til toppen av fjellet. Jon bar teltet først. Det var trossalt han som hadde insistert på å gå opp på fjellet. Lufta var varm og sola skinte på det grønne gresset da Knut og Jon startet å gå opp mot fjellet. Blåklokkene og valmuene skinte av glede i det varme lyset fra solen. De gikk i en halv time før de møtte den første stigningen opp mot fjellet. Knut var allerede sliten, men Jon sa at de måtte fortsette hvis de skulle rekke det før det ble mørkt. De fortsatte turen opp på fjellet. Omtrent halvveis stoppet de og tok en pause. Jon fant fram litt ved og tente et lite bål. Han fant så fram en liten kjele og kokte kaffe.

 

“Vil du ha litt?” spurte Jon.

“Nei takk.” Svarte Knut.

Etter en liten pause, og tre kopper kaffe, så pakket Jon sammen tingene sine og de fortsatte turen mot toppen. Knut tok fram Iphonen sin og tok noen bilder. Sola kikket bare så vidt over horisonten da de nådde toppen.

 

“Kvelden kommer.” Sa Jon.

“vi må få satt opp teltet.”

Det tok ikke lang tid før de fant en plass som var perfekt for telt og bålplass. Det tok litt tid å sette opp teltet, siden Knut aldri hadde satt opp et telt før. Jon fant fram veden som de hadde dratt med seg opp på fjellet, og laget et bål. Knut var utslitt, og gikk å la seg med en gang han hadde fått pakket ut.

 

Dagen etter bestemte Jon at de skulle fiske. Jon hadde sett at det var et lite fjellvann rett i nærheten. De to tok med seg fiskestengene og gikk ut for å fiske. Lufta var varm og tørr, og tanken på at de ikke hadde spist frokost gjorde Knut uvel. De gikk en liten stund før de kom til vannet. Sola skinte, og alt så helt fantastisk ut.

 

De satte seg ned ved vannkanten og kastet ut duppene. Knut tok fram en sjokolade som han hadde i lommen, knakk av en bit, og ga den til Jon. Jon smilte og tok sjokoladen. Etter at de hadde fisket en stund fikk de endelig napp. Det var en liten ørret. De fisket en god stund til og fikk fire ørreter.

 

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil