Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Pen, penere, alle andre

Pen, penere, alle andre

Leserinnlegg om dagens ungdomsjenter. Hvordan vi ser på oss selv, og hvordan hverdagen påvirker oss.

Karakter: 6

Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.01.2012


Pen, penere, alle andre. Alle de andre utenom meg. De perfekte jentene, uten noen feil. Ingen kviser eller ekstra fett på kroppen. Det er sånn mange jenter tenker om seg selv. Hvorfor gjør de det?

De fleste av oss har et forbilde. En rollemodell som aldri gjør noe galt. Vi ser de overalt, og de er alltid like pene og elegante. Disse kjendisene har ikke én eneste kvise. For Photoshop tillater ikke å la bilder være innom seg og så komme ut med en kvise som ble glemt. Nei, alt skal fjernes slik at huden blir feilfri. Og vi unge jenter tror det er slik virkeligheten er. For når vi ser idealet vårt på forsiden av et magasin i butikkhylla, da tenker vi ikke på at huden ikke har noen feil. Vi legger ikke merke til det, men det fester seg i underbevisstheten. Vi vet, eller vi tror vi vet at det er sånn verden vil ha det, og da gjør vi jo selvsagt sånn.

For uansett hvor vi ser er alt og alle opptatt av kropp og utseende. På Tv-programmer som Ti år yngre blir gamle, slitne alenemødre forvandlet fra et “monster” til “perfekt”. Det er et helt vanlig tv-program, ikke likt Paradise Hotel som det sies har en kjempedårlig innflytelse på ungdom. Men det har også sånne “helt vanlige” tv-programmer. Det viser jenter at det er ok å bare bruke penger på masse operasjoner og innsprøytning av botox både her og der. For med bare litt penger og en lege kan du fikse opp i alt du er misfornøyd med. Mange bruker flere tusen på slike operasjoner og først da blir de fornøyde med kroppen sin. Eller gjør de det?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil