Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Kjærlighet varer evig til det uendelige

Kjærlighet varer evig til det uendelige

Handler om en jente og en gutt som gjemmer seg bak et tre i Hogwarts skolegård for å slippe lekser. Skulle de gjemt seg?

Skrevet i 9. klasse.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.11.2011


''Tyskerne skyter i alle ender i Amsterdam. Innbyggerne har panikk for de vil ikke ødelegge fremtiden til sine barn. Et barn uten foreldre kan leve dager med sorg, de kunne ikke la hver og tenke på det. De gjemte barna i søppeldunker for at de skulle leve så lenge de klarte. Foreldre og barn ble sendt til Polen til konsentrasjon leiren for å dø,det kom til å bli hardt. Noen ville heller dø enn å lide i krigen,noen holdt motet oppe til krigen var slutt,men de ville alltid høre skrikene fra de redde innbyggerne.''

 

I Amsterdam på Hogwarts skole sitter barn i klasserommet sitt og hører Jetfly lyder fra himmelen. Tyskerne innvandrer dem. De føler seg redde og fryktfulle. Frykt for å bli merket og bli sendt til Polen til konsentrasjon leiren. Barna gråter av sorg. Sorg for å ikke vokse opp til en trygg fremtid. 2 personer gjemmer seg bak et tre i skolegården. De ville ikke gå inn for de hadde så mye lekser, men det skulle de gjort. De ville vært tryggere,tyskerne hadde innvandrert Amsterdam. De het Abel og Anne. '' Anne ? Jeg løper så jager de meg, når du løper i en annen retning.'' hvisket han til Anne. Hun ble så redd og nektet at han skulle det. Hun ville ikke at de skulle skilles. ''Hvis jeg gjør dette,vil det redde ditt liv, Det er for mange som elsker deg som venn. Jeg kan ikke la de miste deg.'' hvisket Abel redd. Amalie fikk en tåre i øyet. De så lenge på hverandre. Abel sa : '' Jeg må gå. Fremtiden din blir lys.'' Anne holdt fast i han og sa : '' Ikke gå. Jeg elsker deg så mye.'' Abel rødmet og smilte, han ble lykkelig,men gleden var over når de kjente en hånd på skuldrene dems. De hadde blitt tatt av tyskerne. Abel og Amalie var livredde.'' Gå til vognen ! '' ropte en av tyskerne. Amalie ble så redd at hun prøvde å løpe, men tyskern holdt henne fast hardt. De ble slengt oppi hestekjerra med mange andre. Man kunne se frykten i øynene dems. Nå var de og mange andre jøder på reisen til konsentrasjonleiren. Veien til torturen.


 

De var framme ved konsentrasjon leiren når fem dager hadde gått. Det så ut til å bli rene tortur. Tyskerne holdt Anne fast i armene. ''Du skal klippe håret.'' Anne begynte å gråte. Hun visste at hår var hår,men det var det siste minnet fra moren. Hun hadde flettet håret til Anne den dagen. Abel så på Anne og fikk dårlig skyldfølese. ''Jeg skulle gjort at dem bare tok meg.'' tenker han med skyldfølese. Han ser på Anne, som er mere enn redd. Hun sitter på benken og blitt klipt av håret sitt. Det er flere som skal bli klippet av håret sitt,men Abel prøver å slippe unna. Tyskerne sier : '' Enten klipper du håret ellers må du sove på gulvet i kveld.'' Abel klipper heller håret enn å sove ut, ellers ville han dødd fortere av kulden. Nå var det hans tur til å bli klipt. Han skulle se etter Anne etterpå.

 

Abel løper ut teltet og ser Anne. Hun blir slått av en tysker vakt. Abel blir sett og tyskern sier : '' Gå og jobb ! '' Abel blir redd. Han vil så gjerne trøste Anne , men nå blir de skilt for alltid. Anne ser på Abel og vinker til han. Hun skjønner at de aldri kommer til å hverandre igjen. Abel lager et hjerte til Anne. Hun smiler og rødmer. Nå blir det slutt på at de skal møtes , dette er siste gangen de ser hverande. Sorgen kommer til å vare evig,men tanken om Anne vil alltid være i sitt hjerte. Både positivt og negativt.

 

20 år senere sitter Abel og gråter på sitt rom. Nå er han blitt gammel, men ikke glemt sin bestevenn Anne. Han tenker på henne hele tiden og tenker : ''Det var tider det.'' Abel har aldri møtt jenter som Anne. Hun var spesiell. Han savner henne så og har så mye sorg, at han undersøker om Anne lever. Han går til politiet og sier navnet hennes : '' Anne Heckby.'' Politet sjekker om hun lever. Han blir oppstemt og full av glede når han har nærmet seg tiden for å vite det, han fikk aldri sjekke det tidligere fordi han var jøde, loven var å undersøke om personen levde etter 20 år. Dette hadde han ventet på hele sitt liv. men får en trist beskjed:'' Anne er dessverre dø,men hun la igjen et brev om deg.'' Politidamen henter deg og gir det til Abel. '' Kan jeg få det ?'' spør Abel glad. Politi damen nikker og smiler. Abel setter seg ned på en benk og leser : '' Kjære Abel. Det å være på konsentrasjon leiren er fælt,men det var bedre med deg. Dine smil fikk meg glad og det gjorde at jeg holdt motet oppe. Du sa :''Moren din vil alltid være i ditt hjerte,hun kommer til å støtte deg i de hardeste situasjonene.'' Det gjorde meg glad. Hun ble alltid i mitt hjerte,men støttet meg gjorde hun mindre,men dine ord holdt oppe til motet i alle årene,men dessverre døde jeg av kjærlighetsorg den 25. desemeber. Jeg elsker deg. Når du leser dette brevet vil jeg passe på deg evig og alltid.'' Hilsen Anne. Abel begynner å gråte,han vil ikke leve lenger. uten henne er alt bortkastet. Familien hans er borte for alltid,de døde for lenge siden. Det visste han, for Han bestemmer seg for å gå til en vin butikk og drikke seg ihjel. Han kjøper 10 stk vin og piller. Alle ser rart på han. Han drar hjem og setter vinen på bordet, men først skriver han et brev : '' Kjære sykepleier. Som du ser har jeg tatt selvmord,men jeg ville skrive et brev først. Jeg vil gjerne begraves i FastWood I Amsterdam med min kjære Anne. Om du ikke finner det, spør en som jobber der. ps : Jeg døde av kjærlighetsorg.''

 

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil