Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Elixir" av Hilary Duff

"Elixir" av Hilary Duff

En bokanmeldelse av debutromanen fra den amerikanske sangeren og skuespilleren, Hilary Duff.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
11.11.2011
Tema
Elixir

Boka handler om ei jente som heter Clea. Hun er 17 år, og hennes største lidenskap er fotografering. Hennes beste venner er livvakten, Ben og venninnen, Rayna. Moren hennes er en kjent politiker fra DC Washington, og faren hennes er en berømt kirurg. Under en misjonsreise, forsvinner faren til Clea. Etter den mystiske forsvinningen av faren, opptrer det uvirkelige ting i bildene hun har tatt. En mann dukker opp i alle bildene, samt i drømmene hennes.

 

<bilde>

 

Når Clea og Ben drar på en oppdagelsesreise til Asia for å lete etter faren hennes, møter hun plutselig på Sage som er mannen som opptrer i bildene og drømmene hennes. Hun finner fort ut at han har en forbindelse med faren, og etter hvert forsvinningen hans. Det som virket som det helt uvirkelige, ble plutselig til virkelighet.

 

<bilde>

 

Personlig vurdering:

De første tre kapitlene synes jeg var veldig vanskelig å komme igjennom, fordi handlingen var veldig intetsigende. Etter hvert så kommer handlingen seg veldig mye, og man blir plutselig utrolig oppslukt av historien og hva som kommer til å skje med Clea og Sage. Jeg tror at grunnen til at det gikk veldig tregt i starten var fordi at det skulle bygge seg opp mer og mer, noe som det heldigvis gjorde.

 

Boka er fortalt i 1.person- man ser det fra Clea sin synsvinkel. Jeg følte at jeg fikk en mer nærmere tilknytning til fortellingen og hvordan hun følte det til en hver tid.

 

Alt i alt, så synes jeg boka var kjempebra! Selv om boka ikke var så bra i starten, så bygde det seg opp til en veldig unik fortelling, så jeg gir terningkast 5 av 6. Det kommer faktisk en oppfølger kalt Devoted, som ble gitt ut 11.oktober 2011.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil