Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Schindlers liste

Schindlers liste

En sterk film om en mann med et utrolig sterkt hjerte.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
06.11.2011
Tema
Filmer


Schindler's liste (Schindler's list) er en film skrevet av Steven Zaillian og regissert av Steven Spielberg. Filmen er basert på Thomas Keneallys bok ''Schindler's Ark'', som igjen er basert på en sann historie. Det er en amerikansk drama film som ble utgitt i 1993. Oskar Schindler blir spilt av Liam Neeson, andre sentrale skuespillere i filmen er Ben Kingsley, Ralph Fiennes og Caroline Goodall.

 

Filmen foregår under 2. verdenskrig og handler hovedsaklig om Oskar Schindler, en tysk entreprenør som i 1939 kom til polen for å tjene penger. Oskar Schindler var flink til å smiske seg fremover i livet, og hadde blitt en ganske respektert mann blant nazistene. Han ansatte jøder på fabrikken sin siden de var mye billigere enn polakker. Regnskapsføreren hans, Itzhak Stern, var også jøde. Oskar Schindler begynner etterhvert å få mer og mer medfølelse for jødene, og prøver å hjelpe dem.

 

Min mening er at filmen var spennende, men er ikke sånn at jeg kommer til å se den igjen frivillig. Når det er en sånn film som har en så sterk historie er det vanskelig å ikke bli dratt inn i den. Jeg klarte ikke se vekk fra filmen, og ville se mer når vi måtte skru av. Du får virkelig noe å tenke på i etterkant. Det at filmen var i svart/hvitt gjorde absolutt ingenting. Jeg tror det er en av tingene som bidro til at filmen var så bra og troverdig. Hadde filmen vært i farger, hadde jeg tenkt på den som en mer vanlig film. Filmen varer altså i 3 timer og 7 minutter som er litt lengre enn en vanlig film, og i de fleste tilfeller syntes jeg det blir for lenge å se på film, men i dette tilfelle hadde det absolutt ikke gjort noe om filmen hadde vart lenger. Det jeg hadde villet sett var hvordan det gikk med Oskar Schindler etter at han flyktet.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil