Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Sommerfugler og hvite roser

Sommerfugler og hvite roser

En stemningsfull novelle der handlingen foregår sent på kvelden.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.10.2011
Tema
Sjekking


Han står i utkanten av skogen og venter på henne. Hjertet hennes hopper over et slag når hun ser ham. Tenk at han faktisk kom, det var visst ingen spøk likevel. ”Hei skjønnhet” sier han med den herlige ru stemmen sin. Det mørkebrune håret hans er rufsete og fullt av liv, og olivenhuden hans lokker henne mot han. De karamellfargede øynene hans er vennlige og åpne. Hun går rolig bort til ham, egentlig vil hun løpe, men beina vil ikke bevege seg fortere. ”Hei” hører hun en hes stemme si og hun forstår at det var hun som snakket. Han tar hånden hennes, den føles varm og sterk. Det kribler i magen og det føles som hun skal besvime av lykke. Han smiler oppmuntrende og varmt til henne, hun smiler forsiktig tilbake.

 

Han begynner å gå, gangen hans er stødig og jevn. Hun følger tett etter, han fører dem gjennom busker og små tornekratt. Hun legger ikke engang merke til at de ikke går på stien, hun er for høyt oppe i skyene til å legge merke til noe som helst annet enn ham. Når de har gått i et par minutter, eller det føles i hvert fall sånn, stopper han plutselig. Hun ser overrasket opp i det smilende ansiktet hans. ”Jeg er glad du kom” sier han med den nydelige stemmen sin som fikk sommerfuglene i magen til å flakse ekstra mye. ”Jeg trodde ikke du ville dukke opp” fortsetter han og smiler det sjarmerende gutteaktige smilet sitt som fikk den 15år gamle gutten til å se ut som han var 12. Det vakre smilet som gjorde at hun ble forelsket i ham fra første gang hun så ham smile. ”Det trodde ikke jeg heller, men jeg er glad jeg kom” hører hun seg selv si, og rødmer. Han bare smiler og fører dem inn i lysningen.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil