Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Avtalen

Avtalen

Oppgaven var å skrive en novelle med konflikt som tema, og novellen tar for seg en konflikt mellom to parter :D

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
23.10.2011


Det var en varm morgen. En morgen lik alle de andre denne uken. Jeg hadde ingen forventninger til denne dagen, ikke annet enn at den kom til å bli slik alle andre dager alltid ble. Men, allikevel hadde jeg en følelse av at noe kom til å gå galt. Jeg satt godt i det nå, visste ikke hvordan dette kom til å ende. Det skapte en uforklarlig spenning rundt meg. Jeg hadde en følelse jeg aldri hadde hatt før. Jeg var for første gang i mitt liv nervøs, skikkelig nervøs. En anelse av hvorfor, streifet tanken min, men jeg feide den vekk. Klokka var blitt mye, allerede syv, noe som betydde at jeg nesten var for sent ute. Jeg tok på meg den svarte skinnjakka som jeg hadde fått av broren min som bodde i utlandet. Jeg tråkket oppi de brune slitte skoene mine og stormet ut døren.

 

Etter en lang humpete vei, hadde tankene mine rotet seg godt til i hodet. Jeg visste ikke hva jeg skulle ta meg til, jeg var nervøs. Det som tidligere på dagen hadde vert varmt hadde nå gått over til hete, jeg svettet. Jeg stanset brått, jeg kunne skimte fire menn iført skinn og boots. De trampet mot meg. De dro meg ut av bilen, og idet jeg ble kastet mot bakken kunne jeg kjenne et rykk i overarmen. Jeg lå der, helt hjelpeløs som omringet av sultne ulver. Jeg myste opp på det som viste seg å være lederen i flokken. « Reis deg opp din jævel!», ropte han og spyttet meg i ansiktet. Jeg kunne ikke annet enn å adlyde. Jeg hadde smerter, men gjorde alt for å skjule det. «Pengene!», sa han med et alvorlig trykk på ordet. Jeg visste godt hva han snakket om , men om jeg jeg hadde dem var en annen del av «avtalen» som man kunne spørre seg om jeg hadde holdt. Jeg satt fast i denne onde sirkelen. Jeg hadde ikke pengene, ikke alle. Hvordan skulle jeg kunne gi dem tilbake, når jeg selv ikke hadde fått dem av en annen som kunne havnet i samme situasjon som meg? Det var en forferdelig ond sirkel, jeg satt godt i det nå.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil