Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Huset

Huset

Vet det er mye feil :/ men orker ikke å rette xD

Skrevet i 8. klasse.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
29.07.2011
Tema
Familie

’’Jenta led av smerte og gråt av sorg. Hun fant ikke nøklenene, hun kunne bare glemme å rømme.’’

 

Familien Rosewelt levde et helt vanlig liv. Helt til John, kjæresten til Ashely , viste et nytt hus. Hun likte det fordi de hadde bodd hos Bestemoren i flere år. John , Ashely tok barna sine med som het Maja og fillip. Når Ashely tok Maja i bilen sa Maja : ’’ skal vi til de t hjemsøkte huset?’’ og Ashely så rart på datteren og sa : ’’ det er ikke hjemsøkt og du har ikke sett engang ’’. Moren smilte og satt seg i bilen.

 

Når de var framme og gikk ut av bilen. Maja sa : ’’ se en jente i vinduet!’’ til moren sin. Ashely så ditt og så ingenting. ’’ Har du spist i dag , tror du ser hallisjoner ’’ sa Ashely. Maja ble sur og moren henne bærte henne og sa : ’’ Unnskyld.’’ Og klemte Maja. Hun smilte. Alle gikk inn i huset og så glade ut. ’’ Jeg tror vi har et hus kjære.’’ Sa John. Maja og Ashely smilte fornøyd. ’’ Vi kjøper det .’’ sa Ashely. John så litt rart på henne og sa : ’’ Vi har kjøpt det og jeg har kjøpt møblene.’’ Ashely kysset John på munn. Hun stoppet når henne hørte Maja skrike. Fillip skvatt og sa ’’ Så vi kan se på tv nå?’’ til faren. John nikket. Ashely løp opp og så Maja grine. ’’ Hva er det jenta mi?’’ spurte moren? Maja svarte : ’’ Mannen ville voldta meg’’ og pekte. Ashely så ditt , det var jo ingenting der! ’’ Mamma , det står en mann bak meg og deg med kniv.’’ Sier Maja. Ashely blir redd , ikke for det Maja sa , men hvordan hun oppfører seg. ’’ Jeg kan overleve , unger har så mye fantasi.’’ Tenker Ashely. Moren begynner å lage spagetti og kjøttdeig. Hun hører noe knuse og roper :’’ Maja , ikke rør glass!’’. Ingen svarer og Ashely ser seg rundt. ’’ rart! Maja gjemmer seg sikkert’’. Hun hører det igjen , men denne gangen kommer et hjerteskjærende syn for Ashely. Hun blir så redd at hun besvimer og maten står igjen. Heldigvis kommer John hjem og ser kona på gulvet. Han begynner å gråte og roper : ’’ Kjære!?’’.

 

Ashely våkner av at Maja synger : ’’ I need to kill, I want to kill, I must kill mom. ’’ Hvor har har hun hørt den?’’ tenker Ashely. Maja snur seg og sier :’’ god morgen mamma! Hvordan så henne ut?’’. Ashely skjønner ingenting og sier :’’ hæ?’’. Maja bare går ut av rommet. Ashely går inn på kjøkkenet og der står John og løper bort til Ashely og klemmer en bamseklem. Hun ser rart på han. Maja kommer løpende ned trappa og sier : ’’ Ikke ta toget , da vil du dø.’’ Faren ser rart på Maja og sier : ’’ jeg skal først drikke kaffe også stikker jeg.’’

 

’’ Kjære , hvor er bilnøklene?!’’ roper John. Ashely begynner å lete , men finner ikke dem. De leter og leter, men finner ikke. De har lett i ti minutter . ’’ Søren , det var det!’’ sier faren skuffet. ’’ Jeg er sikker på at Maja har tatt dem!’’ tenker Ashely. Hun går opp til Maja og sjekker . Maja sitter og tegner familien og gir til oss. Ashely takker og klemmer henne. ’’ Maja , har du tatt bilnøklene til pappa?’’ spør hun. Maja nikker med dådyr øyne. John brukte all tiden med å lete men fant ikke nøklene . til slutt kom Ashely og dro han til sofaen.  Maja hadde akkurat lagt seg og vi hørte henne skrike. Ashely og John løp for å se . Hun sov som en engel. Vi lukket døra og gikk å la oss. Maja kom løpene inn og skrek :’’ Mamma og pappa!!’’. De lot henne sove oss dem selv om hun var 5 år. Fillip var i Florida med en venn og bestemoren. Så vi kunne sove.

 

Neste morgen da Ashely skulle prøve en ny kjole til Maja merket hun at Maja skrek og skrek.’’ Dette er unormalt!’’ tenkte Ashely. John , Ashely så på tv imens Maja gredde håret. Det kom en nyhet at et tog kolliderte . Det skulle egentlig vært en passajer til , men han kom ikke opp. John og Ashely så rart på hverandre. ’’ Kanskje Maja er synsk?’’ tenkte Ashely. ’’ Mamma , jeg er klar!’’ sier Maja. Moren fulgte Maja til busstoppet og sa : ’’ jeg er glad i deg.’’ Maja gikk på bussen og vinket til Ashely. Moren gikk til huset gikk igjen og hørte telefonen ringe. Hun tok den og sa ’’ hei , hvem er det J?’’. Det var en dame som het Dana. Hun sa ’’ Datteren din ringte meg kl 1 på kvelden!,. kan du be henne å stoppe!?’’. Jeg var snill og sa’’ det skal jeg ’’. Ashely hørte musikk fra rommet til Maja og gikk inn å se. Det var ingenting der! Fillip var borte og John var et eller annet sted. Ashely hørte skritt bak seg og var redd . Hjertepulsen var sikkert i 100. Hun snudde seg og skvatt . ’’ Herregud , jeg fikk jo nesten hjerteinnfarkt!’’ sier Ashely stille. John klemmer henne og kysser henne på panna. Ashely smiler. Telefonen ringer og Ashely går å tar den. Hun hører en svak stemme sier :’’ Løp for livet, nå! Dette er din eneste sjansje , de er etter deg’’ og etter det slutta det å ringe. ’’ Hvem var det ’’ spurte John. ’’ En som tulle ringet , hun var creepy.’’ Svarte Ashely. John forsatte å lese avisa. ’’ Du har så god parfyme på deg!’’ sier John til Ashely. Hun sier :’’ hæ?’’. John tar ned avisa og der står en nydelig , blek og trist kvinne bak han. John går opp og går til meg . ’’ hva er det? Er jeg skummel?’’ spør John. Ashely klarer ikke å snakke , men prøver. ’’ Dame..bak….deg….’’ sier Ashely stille. John snur seg og ler. ’’ Har du spist i dag?’’ spør John. Jeg nikker. Ashely henger opp tegningen Maja ga oss. John smiler og sier : ’’ Hun blir Pablo Piccaso.’’ Ashely ser på klokka og løper til busstoppet . Hun ser ikke Maja. Ashely leter. ’’ Hun klatrer sikkert.’’ Tenker henne. Hun ser Maja med tau rundt halsen opp ned. Ashely sporter fort ditt og setter Maja opp en gren. Maja gråter. Moren tar opp lomme kniv og skjærer forsiktig tauene bort. Ashely går og ringer på hos naboen. ’’ Mamma , ikke de dreper deg!!!’’ roper Maja. Henne klyper moren og løper bort. Ashely løper med . ’’ Ikke klyp!’’ kjefter moren til Maja. ’’ men jeg redda livet ditt ’’ svarer dattera. Ashely og Maja går hjem.

 

’’ Der er dere ja:-)’’ sier John i hagen. Han står med hage saks og smiler. Meg og Maja går inn. ’’ Unnskyld’’ sier Ashely. Maja smiler. ’’ takk for en fin tegning !’’ sier Ashely og ser på tegninga tiil Maja. ’’ den er ikke min.’’ sier Maja og går. Ashely skifter til Bikinioverdel og shorts. John klipper råtne grener. Ashely ser bort en stundt og drikker vann. Hun hører John skrike. Også Maja. Han har nesten en kuttet finger av. Ashely tar med han inn og tar første hjelp utstyr . Maja ser på og sier : ’’ det var ham’’. Når maja hadde gått så sa :’’ Maja oppfører seg rart..’’ sier john. Jeg er helt enig.

 

Etter at jeg hadde bandasjert hånden til John gikk jeg opp til Ashely. Hun var på do og sa ’’ Noen drar meg ned !’’. Jeg himler med øyna , men når Maja gråter hjelper jeg henne opp. Selv om ikke hun hadde falt ned. ’’ Tror du ikke på meg mor?’’ spurte hun. Jeg grubla lenge nok. Maja smilte ikke. ’’ Mamma , gå vekk badekaret . Hun vil drepe deg.’’ Sier Maja ,men Ashely står der. Noen drar henne ned og føler at hun blir drunket. Maja roper halsen full til pappa. Han løper opp og ser kona drunke . John drar henne opp. Han hjelper henne opp og klemmer kona si. ’’ Hvordan klarte du det ?!’’ sier han rart. Maja står rett ved siden av og sier : ’’ Hun er sjalu på Ashely utseende og mann. Så hun vil drepe kona di.’’ John henter håndkle og rene klær til kona si.Når hun hadde kledd på seg ferdig og så seg i speilet og skriker. Det står : Enten stikker du eller dreper jeg deg. Ashely løp ut og hadde 100 i hjertepuls. ’’ Hun er ute etter deg.’’ Sier Maja. Ashely tar Maja med på rommet og spør ’’ Hvorfor ringte du en dame kl 1 på natta?’’. Maja sier :’’ det var jenta , hun ringer sitt neste offer kl 1 på kvelden.’’ Ashely holder ikke ut og sier : kutt ut med fantasien din!. Maja bare går ut. John roper på meg og slår av lyset . Han peker på bildet ’’Maja ’’ tegnet. Det var tegnet stygt om oss. John ble sur og kjeftet på Maja. Hun begynte å gråte. Ashely begynte å ringe profosjonelle gosthbustere. Ingen kunne , men en dag kom en prest. ’’ Hva er det du vil?’’ sa Ashely. Han snakket fint , men så veldig skummel ut. ’’ Jeg skal vie ditt hus og gi fred.’’ Ashely smilte. Han begynte å snakke om huset , det var faktisk hjemsøkt. ’’ Jeg skulle trodd på Maja.’’ Tenkte Ashely. Moren sendte Pastor til rommet til Maja , når de hørte gråte lyder. Ashely løp inn og tok Maja. Pastor ropte en bønn og sa : ’’ fred fra dems hus , gi dem fred.’’ Ashely så Pastor ble kvelt. Maja hvisket ’’ Si Kjærlighet er ikke på jord når du er død, dra til himmelen . der jesus og gud elsker deg.’’ Jeg gjorde det . og Pastor løp ut. ’’ Det var den hjelpen.’’ Tenkte Ashely. ’’ Vi må ringe bestemor , hun jager ånder.’’ Sier Maja. Jeg trodde egentlig ikke på det , men gjorde det . Ingen svarte . Jeg hørte John rope på hjelp og så han blodig. Jeg begynte å gråte ,men slapp Maja ned og John opp. Meg og Maja kjørte til sykehuset. ’’ Mamma , stopp!’’ Sa Maja. Hun prøvde , men det gikk ikke. Hun satt seg bak i bilen med Maja og mannen. Bilen kræsjet.

 

Neste dag våknet Ashely på sykehuset og hørte Bestemoren gråte. ’’ Unnskyld meg, slår du barnet ditt?! ’’ skrek bestemoren. Jeg sa : nei! Jeg elsker Maja. ’’. vent . det var ikke bestemor .. ’’Ashely , våkne.’’ Mitt hjerte puls ble lavere og lavere. Jeg så min mann og datter. De var friske. Mannen kysset Ashely på panne og hånd og sa : ’’ jeg elsker deg’’. Blodtrykket ble høyere og høyere. Ashely orket ikke å våken og sov.

 

Neste dag våknet hun i senga si med John vedsiden. Ashely så en blodig liten jente stirrer på henne. Moren skrek av redsel og jenta. John klemte henne og sa at hun måtte slappe av. Ashely fikk helt panikk. Når Maja kom inn følte hun seg trygg. ’’ Hun vil bare at du skal si elsker deg til henne’’. Jeg trodde egentlig ikke på sånt , men gjorde det. Jenta gikk med kniv til mannen John. Ashely prøvde å rope , men noe stoppet henne. Hun skrek av full hals at hun elsker jenta. Hun forsvant opp loftet . John var trist. Han gikk. Maja også. Når John og Maja var på kjøkkenet sneik Ashley seg opp loftet og lette etter noe. Hun merket noe pustet på nakken hennes. Hun gikk videre. Det var bare Maja. ’’ Hvis du elsker meg så dreper de deg ikke, de lever av kjærlighet.’’ Sa Maja. Jeg smilte og lette etter ting. Meg og Maja tok med informasjon. Maja skrek av redsel noe dro henne. Jeg tok i henda hennes og dro alt. Det spøkelse var utrolig sterk. ’’ takk mamma’’ . Ashely og Maja satt på rommet. Maja sa : ’’ De hater deg , fordi du og Jarle ikke er gift lenger. De som bodde her var Jannicke alsie, marie hansdom. Og videre.’’ Jeg var sjokkert. ’’ Mamma , du har dårlig hukommelse , men du husker dette for du elsket ikke Jarle, han var slem mot meg. Du tok riktig valg.’’ Sa Maja. Hun er så søt. John kom og holdt meg i handen og sa : ’’vi flytter’’. Ingen vil kjøpe dette huset seffølgelig. Vi satt i flere timer og undersøkte. Vi lot Maja sove i senga vår fra med nå. Når Ashely skulle fjerne sminka Si , da så Ashley kloremerke i ansiktet . Hun skrek og var redd, men var fortsatt på badet. Det kom på speilet : ’’ gå ut ellers dør Maja!’’ Hun løp og tok med Maja og John , men de fant ikke nøkkelen. ’’ den er på loftet’’ sa Maja. Ashley løp opp og lette så mye . Hun kjente at noen ville kvele henne, men var sterk nok. ’’ Du føler kjærlighet’’ tenkte Ashley. Hun gikk i et rom . hun så en luke , hun så nøkkelen og tok den. Løp ned. Maja ble slengt i gulvet av ånder. Ashely åpnet døra i fart og Maja falt ned besvistløst på gulvet. John tok henne ut av huset og Ashely løste døra fort. De satte seg i bilen , men den funket ikke. Ashley haddde Maja på skuldrene og John løp etter. ’’ Du må låse opp døra , jente kommer ikke fri.’’ Sier Maja. Ashley slipper henne den og løper dit og låser opp fort og løser igjen. Ashley løper tilbake til Maja og John. ’’ Bra jobba ’’ sa Maja og smilte. De gikk og kjøpte nytt hus. Et trygt et.’’ Bare jeg hadde undersøkt først.’’ Sa John. ’’ Vi kjøper en luksus leglighett’’ sa Maja. Alle gikk på med. De flyttet inn på Grande Hotell and home. ’’ det er ganske fint , men bedre enn det forrige.’’ Sa John. Fillip ringte oss. ’’ Serr  ! åpne den fucking døra.’’ Sa fillip mens han ventet. ’’ gå til Grande hotell and home.’’ Han gjorde det. Og ringte på vår dør. ’’ Hvorfor flyttet vi !? huset er var nydelig:-(’’ sier Fillip. ’’ det spøkte der, noen ville drepe oss, en kvinne druknet meg, holdte på ¨å drepe barnet mitt, fikk oss i en bilulykke.’’ Svarte Ashely. Fillip hadde ikke munnen lukket. Hver kveld sa Maja til Ashley : ’’ er vi trygge.’’. Ja . vi var trygge.    Derfor er det lurt å sjekke huset før man kjøper det.!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil