Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Murstein

Murstein

Hvorfor jeg er så skrekkelig redd for noe så alminnelig som murstein.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
21.05.2011

Murstein, sier du? Jeg tror ikke du skjønner hvor redd jeg blir når jeg hører det ordet! Det har seg nemlig slik at mine daglige mareritt i 7 årsalderen handlet om nettopp denne prismeformede lille stenen. Dag inn og dag ut satt jeg klistret til Disney Channel. Her gikk alskens av barneprogrammer, alt ifra Donald Duck til High School musikal. Noen av programmene har jeg ikke snøring på hvorfor de viste. For det var faktisk noen som opplyste til vold!

 

Glad og munter vandrer en søt og rakkeraktig Disney-figur ned gata, men plutselig, da han prøver å stjele et uskyldig kyss av nabojenta hiver hun veska i hodet hans og med et brak faller Disney-figuren ned i bakken. Det som gjorde veska til et så bra våpen var selvfølgelig at den inneholdt et par, tre mursteiner.

 

Ja, dere skjønner hva jeg mener nå? Ikke sant? Disney oppfordrer alle jenter til å stappe fullt av murstein i veskene sine. Dropp peppersprayen, murstein er 1000 ganger mer effektivt!

 

Det er ikke uten grunn at jeg får angst hver gang jeg går inn i veskebutikker, eller når jeg ser folk gå rundt med store vesker. Hvis noen har slått ned en søt liten disneyfigur-gutt, er det nærmest ikke håp for de ekleste guttene der ute. Kanskje det er derfor gutter satser langt rettoppstående hår i disse dager? Fordi de prøver å skule alle mursteins kulene i bakhodet. Grunnen til jeg, ei jente er redd for slikt er jo selvfølgelig fordi jeg ser flere og flere gutter gå med veske!!

 

Hvis jeg utelukker vesker, må jeg neste si at min største frykt er å bosette meg i et murhus, i nærheten av et murhus, få murveranda eller å bli kjent med en person som etterpå viser seg å være en murer! Bare tenk deg når klokka viser tolv på natta, det er da alle leker kommer til live, men har du noen gang tenkt at mursteiner også kommer til live da? Etter at jeg så en natt på museet ble jeg overbevist om at dette ikke er teite sagn for å få barna til å legge seg før de skumle dukkene begynner å laga mat på babyborn kjøkkenet, historiene om levende leker er sanne! Og dette gjør meg selvfølgelig fult klar over at også ting kan komme til live ved midnatt. Mursteiner for eksempel, hadde ikke de blitt skrekkelig misunnelige hvis alle legoklossene til lillebror begynte å løpe rundt i huset mens den selv måtte ligge stille 24/7?!

 

Derfor er det veldig flaks at jeg har et godt forhold til Gud. Hver eneste gang pappa prøver å mure den berømte trappa si, ber jeg en skrekkslagen bønn om at han må mislykkes i sin private murerkarriere. Og tror dere ikke at det begynner å pøsregne hver eneste gang! Mission accomplished!

 

Mitt råd til alle dere der ute som pønsker på å lage eller kjøpe dere mursteinshus er å tenke dere om; Greit nok, jeg skjønner at dere ikke vil ha et hus som kan ende opp som et stort sankthansbål, men vil dere virkelig våkne opp med store kuler i hodet?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil