Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Eit innblikk i Rafael van der Vaarts karriere

Eit innblikk i Rafael van der Vaarts karriere

Er en god mal til portrettintervju.

Karakter: 5+ (9. klasse)

Sjanger
Annet
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
18.05.2011
Tema
Fotball


Rafael van der Vaart entra rommet ikledd ei Tottenham trøye etter å ha senka Arsenal på eigenhand med to målgjevande pasningar og eit mål frå kritmerket. Van der Vaart, som nyleg signera ein kontrakt med Tottenham frå Real Madrid har bare positive ting å seie om sin nye arbeidsgjevar.

 

-Det var ein fantastisk oppleving. Å ligge under 2-0 til pause, for å så snu det til 2-3 mot erke rivalane våre. Det kan umogleg bli betre, seiar van der Vaart mens han strekker armane ut i stolen.

 

-Korleis har lagkameratane og fansen teke i mot deg?

 

Eg har fått eit positivt inntrykk av klubben. Fleire av spelarane er festlige, og det er ikkje sjeldant at det skjer noko på trening, men spesielt fansen har eg fått eit godt inntrykk av. Eg har sjeldant opplevd eit meir høglydt publikum nokon gong, og det er ekstra spesielt å kunne gje fansen noko tilbake. Noko så spesielt som ein snuoperasjon mot sjølvaste Arsenal, seiar Rafael stolt over sin nye klubb.


 

Rafael van der Vaart stara karriere si i Ajax, og vart tidleg presentert som eit av verdas største talentar. Han fekk i 2001 prisen som den beste unge spelaren i Europa. Van der Vaart var dermed veldig attraktiv på overgangsmarkedet, og hamna tilslutt i tyske Hamburg. Rafaels første sesong i Tyskland endte over all forventning.

 

-Tida mi i Hamburg var uverkelig. Å prestere slik over emne som vi gjorde. Å bli tippa på undersida av tabellen, for å ende på 3.plass var heilt ubeskrivelig. Å få æra av å vere toppskårar den sesongen var ein fantastisk oppleving. Men økonomien var etter kvart for tung for Hamburg, og dei vart tvungne til å gje slipp på fleire gode spelerar.

 

-Dykk vann eit troffe den sesongen og?

 

-Vi gjekk til topps i lille UEFA Intertoto Cup den sesongen, som betydde at vi kunne spele UEFA Cupen året etter. Men tredje plassen i ligaen sendte oss nivået over den turneringen, Hamburg skulle ut i Champions League, kor verdas beste lag deltek. Å spele mot lag som Manchester United og Barcelona i ein alder av 20. Ord kan ikkje beskriva dette, du må oppleve det.

 

Rafaels neste sesong skulle vise seg å bli ein vanskeleg sesong for den tyske storklubben. Økonomiske problemar, og måltørke på spissane gjorde at klubben låg langt på nedre halvdel av tabellen, men i serieinnspurten begynte Hamburg å segla i medvind. Dei enda tilslutt på ein respektabel 7.plass.

 

-Den siste sesongen min i Hamburg vart påverka av mykje rykte om ein mulig overgang til store Real Madrid. Men eg bestemma meg for ein siste sesong, og sluttplasseringa var nok ein gong 7.plass

Mot slutten av sommaren det same året signerte eg for ein av verdas mest suksessfulle klubbar, Real Madrid, seiar van der Vaart stolt.

 

-Korleis var temponivået i Spania teke i betraktning til Tyskland?

 

-Eg merka jo at tempoet var annleis. I Bundesligaen var det mykje meir fokus på angreripsfotball, mens i Spania gjekk strategien ut på meir lekker fotball. Pasningsspel for å ta eit eksempel, påstår van der Vaart.

 

-Korleis takla du endringa?

 

-Den tyske spelestila passa meg utruleg bra, men den spanske var om muleg enda betre. Real Madrid hadde mykje fokus på å underhalde, og la ballen trille fort langs bakken. Det passa meg utmerka. Men etter kvart vart eg dytta ut av laget, og fekk muligheita i mindre viktige kampar. Eg hamna litt på kanten med min dåverande manager. Men eg fekk mine sjansar, som sagt, seiar van der Vaart og gjer eit godt forsøk på skjule frustrasjonen sin over din dåverande manager, Manuel Pellegrini.

 

-Det vart stor debatt da Ronaldo kom til Real Madrid, den portugisiske vingen hadde flørta med Real Madrid i lang tid. Trudde du at dette var endinga for Madrid karrieren din?

 

-Ronaldo spelte for det meste spiss, men Pellegrini signerte Kaka det same året. Han vart prioritert før meg, og eg fekk beskjed om at eg kunne finne meg ein ny klubb. Men tilboda som kom inn, var ikkje interessante. Så eg valde å fortsette ein sesong til i Real Madrid, før eg takka for meg og reiste til London.

 

Rafael van der Vaart vart henta av Tottenham på vindauget sin siste dag, overgangen vart gjort ferdig etter det lukka. Men Spurs sendte ein søknad om at overgangen kunne gå i orden, og skylda på tekniske problemar. FA godkjente søknaden, og van der Vaart vart Tottenham spelar.

 

-Både Liverpool og Bayer Munchen var interesserte i meg. Men ein retur til Tyskland var ikkje interessant for meg då. Eg var lysten på ein overgang til England. Fleire av mine lagkameratar i Real Madrid anbefala meg å prøva ut «balløya». Samtidig som eg ville spele i Champions League. Derfor vart Liverpool også nedprioritert.

 

Men når Spurs kom på bana, var eg ikkje i tvil. Du skal alltid ha ein spesiell føling for klubben du signerer. Og det gav Harry Redknapp meg. Spurs var ein klubb i medgang, og eg ynskja å vere med på eventyret. Mourinho gav meg tillating til å snakke med Tottenham, og Spurs vart einige med Real Madrid om ein overgangssum. Dermed var eg Spurs speler.

 

-Og heilt til slutt, korleis har livet ditt vert til no i London?

 

-Eg og mi ektefelle, Sylvie koser oss. Sylvie har lenge slit med kreftsjukdom, men har heldigvis blitt frisk no. I byrjinga kjenna vi ikkje så mange, men no har eg fått eit spesielt forhold til enkelte spelarar, både på Tottenham og frå andre lag i regionen. Blant anna min landsmann, Robin van Persie. Han bur også i London, men spelar for feil klubb.

 

Eg kom og i kontakt med nye personar som ikkje interesserer seg stort i fotball, så eg syns overgangen til Tottenham kun har gitt positive sider. Ved unntak av mangel på varme utandørs. Eg kjennar at kroppen begynn sakte, men sikkert å bli meir kvit.

 

Intervjuet vart avslutta med eit handtrykk og fleire gratulasjonar som sigeren gav. Rafael van der Vaart gjekk mot døra, medan journalistane frå større aviser i Storbritannia prøvde å få svar på sine spørsmål som dei ropa mot han.

 

Van der Vaart oversåg kvar og ein, og tok kjappe skritt mot sin trener, Harry Redknapp som drog fram eit sjeldant smil mot matchvinnaren sin.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil