Facebook - plassen for de vellykkede

Facebook kan man ikke leve uten!

Skrevet i 10. klasse.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2011.05.18

Facebook. Multisiden hvor man kan legge ut bilder, chatte, spille, holde kontakt med venner og ikke minst poste innlegg på den berømte veggen. Det er utrolig hva man går glipp av hvis man ikke er på facebook. Alle holder nemlig til på facebook. Alt fra gamle, gretne bønder til pene brunkremblondiner har egen bruker på den svært populære og internasjonale siden. Hvis du er en av de veldig få som enda ikke har klart å ordne egen brukerkonto på facebook, må du jammen se til å gjøre det! Man kan jo simpelthen ikke være foruten. Jeg kommer til å gi deg flere tips du helt sikkert kommer til å få bruk for når du kaster det ut i facebookeventyret.

 

Man bør helst sette av omkring tre timer til facebook hver dag. Hvis man ikke synes at tre timer strekker til, er det helt greit å bruke fem. Denne avsatte tiden kan brukes på litt facebookkos, men bør også brukes på de mange facebook – nødvendighetene. Man bør blant annet fortelle alle de andre brukerne hva man har gjort i løpet av dagen, ved å poste spenstige innlegg på veggen. For eksempel kan man fortelle at man har mekket en sunn middag til familien sin. Eller at man har besøk av kjæresten eller vennene sine. Man trenger ikke nødvendigvis å ha laget denne sunne middagen eller ha besøk av kjæresten eller vennene sine - det er jo bare en fin måte å vise at man faktisk er attraktiv på.

 

Facebook er et glimrende sted å vise andre hvor mange venner man faktisk har. De fleste har over tohundre venner på vennelisten sin. Noen har til og med over tusen! De som har over tusen, har uten tvil et bra liv. De er nok også svært populære. De som bare har litt over hundre venner på venneliste, er stort sett ikke av den mest vellykkede sorten. Mest sannsynlig er de lubne, små, kommuneblonde og sosialt tilbakestående jomfruer med et kjedelig liv. Om man faktisk kjenner dem man har på vennelisten sin, er mindre viktig. Det er jo antallet som teller!

 

På facebook har alle og en hver mulighet til å vise hvor vellykkede de er. Alle profilbilder på facebook er unaturlig pene. Med vakre, svartsminkede øyne, porselensdukkehud, glasert trutmunn og brystene presset sammen i en sprekk opp mot kameraet, skulle man nesten tro at hele befolkningen er blendede skjønnheter. Miljøet på facebook er også toppers. Har man bursdag får man bursdagshilsener postet på veggen sin av både kjente og kjære. Eller kanskje mer korrekt sagt: Bursdagshilsener av flere hundre kjente og noen få kjære. Man framstår altså ikke bare som pen på facebook. Man framstår også som et godt, hyggelig og generøst menneske. Gammelonkelen min inviterte en gang facebookvennene sine til dugnad for å reparere det gamle geitefjøset sitt. Så snille og hjelpsomme alle framstår som på facebook, skulle man vel tro at de fleste av “vennene” møtte opp – men vet du hva? Ikke en eneste sjel gjorde det. Allikevel - ingenting får meg til å tro at latskap og ubrysomhet er årsaken. Ikke i det hele tatt! Ingen latskap og ubrysomhet rår over facebook – folket. De er jo vellykkede. Kanskje en datavirusepidemi hadde rammet de pene og snille facebookmedlemmene?

 

Så vidt jeg ser det er det å vise at man faktisk er en av de vellykkede menneskene hele poenget med facebook. Facebook gir 14 år gamle fjortisjenter mulighet til å vise omverdenen hvor store bryster de har. Det vil si; få andre til å tro at de har store bryster. Egentlig putter de dopapir i bh-en. Facebook er også en fin plass for gutter å vise hvor store muskler de har. Ved å fortelle vennene sine om sitt nye vaskemiddel, sin vellykkede bakst og sine første grå hår, har til og med middelaldrede husmødre mulighet til å heve seg på facebook. Det er dessuten et glimrende sted for både gutter og jenter å vise hvor mye de fester. Hvis et bilde som viser meg i full eller drita tilstand, helst med en flaske i hånden, har blitt lagt ut på facebook - da har jeg gjort det stort!

 

Det er helt nødvendig å oppdatere seg på facebook minst to ganger for dagen. Helst flere. Hvis man ikke gjør det, kan man risikere å framstå som en tulling uten noe liv. Er man på tur i skogen må man passe på å ha med seg minst én mobil med internett på. Da kan man poste et fansy innlegg om at man er på tur i skogen. “Chiller i skooogen” eller “Tur i skogen jeg, joine??” er gode eksempler. Det er mye viktigere å poste slike innlegg på facebook enn det er å nyte skogens ro. Det er helt ut. Er du nybegynner på facebook, anbefaler jeg deg å starte med slike veggmeldinger. Man kan også ta bilde av seg selv i skogen, for så å legge det ut slik at alle facebookvennene dine kan se det. At facebook eier alle bildene som blir lagt ut på siden, er bare positivt. Da kan jo facebook selge dem til Se og Hør hvis man kommer i rampelyset. Supert!

 

Husk å merke dere mitt budskap, lesere: Dere må oppdatere dere på facebook minst to ganger om dagen – og for all del; legg ut vakre bilder av dere selv. Er du jente kan du vinne en del på å presse de små brystene dine opp i en sprekk og ta bildet av dem sammen med ansiktet ditt. Bruk det som profilbilde, og du vil få kule kommentarer fra vellykkede gutter. Husk også å poste innlegg om hvor mye du skal drikke i helgen. “Drekk da” og “drekkings” er fine for anledningen. Alle mine lesere: Jeg ønsker dere lykke til på facebook! Pass bare på å ikke bli smittet av datavirus, slik at dere kan delta på neste dugnad!

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst