Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Det har ikke skjedd, så du kan ikke bevise noe

Det har ikke skjedd, så du kan ikke bevise noe

En skjønnlitterær tekst om framtiden.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.04.2011


3000-tallet er en dyster tid, jorda er overbefolket og overforsøplet.

 

En gang bak på 2000-tallet var det en ide om at alle skulle bli miljøvennlig, men dette var det ingen som hadde tro på. Nå må vi slite fordi våre forfedre ikke gjorde noe for å gjøre jorden til et bedre sted. Ingen her i fremtiden er noe særlig lykkelig, derfor gir legene ut en slags medisin som de kaller: ”Latter På Resept”. Dette er et slags dop som gjør folk glade og fornøyde med livet. Det var de store firmaene som kom med denne ideen for å få glade arbeidere som jobber bedre. Folk som bruker ”Latter på resept” blir avhengig og hvis de ikke får medisinen sin blir ulykkelig med abstinenser.

 

Firmaene gir ut medisin til arbeiderne så de ikke slutter å jobbe, de blir gjort til jobbnarkomaner og gjør ikke annet enn å jobbe. De som ikke jobber for noen bedrifter eller storfirma har ett normalt liv med alle hverdagslige ting.

 


FN har gitt opp for lenge siden og ble nedlagt, og nå er det store spørsmålet hvor vi skal gjøre av alt søppelet som forsøpler jorden. Det er foreslått å sende alt ut i verdensrommet så alt havner i en akse rundt jorda, men da forsvinner mest sannsynligvis alt sollys som varmer opp jorda. Ett annet forslag er å dumpe alt søppelet på mars og la det være der.

 

Kanskje man skulle finne opp noe som får søppel til å forsvinne? Det er en oppfinnelse som kan tenkes å bli produsert en gang i den fjerne fremtid, man må bare ha ett geni som kan finne det opp først.

 

Alle menneskene nå i fremtiden er alt for mye fjærstyrt av tv’n, og de som ikke er det er avhengig av medisinene som legene og firmaene gir ut.

 

Vitenskapen nå for tiden gjør aldri noe som kan være nyttig, de lager stadig nye produkter som tærer bort hjernecellene på tv-avhengige ungdommer som ikke har bedre å gjøre enn å sitte dagen lang og glor på en skjerm som viser vold og sex.

 

Nå er det ingen som bryr seg om barn som må bo på gata og leve på søppel, og nå skal de till og med sende alt søppelet vekk.

 

For 200 år siden, altså den 25-mai 2890 ble det oppdaget liv på andre planeter. Vi fikk kontakt med disse og flere av de flyttet til jorda, og noen prøvde till og med å ta over jorda med de store romskipene sine. De har bare ikke klart det enda. :-)

 

Siden de utenomjordiske kom til jorden ble det forbudt å kalle de for marsboere, for det var nesten like ille som å kalle en med svart hudfarge for Neger.

 

Jorden er nå så forsøplet at gress, blomster og trær har sluttet å vokse, og det eneste man ser når man er ute er søppel og røyk fra fabrikkene. Men dette var ikke det eneste problemet. Alle dyrene som levde på jorda er nå blitt mutert på grunn av alt det giftige avfallet.

 

Sommerne er kalde og mørke, og vinterne er milde og regnfulle. Folk har sluttet å bade ute på grunn av giftig avfall i vannet fra fabrikkene. Når man tenker over det er det ikke noe rart at legene begynte å gi ut ”Latter På Resept”. Dopet som legene deler ut er egentlig bare flere typer dop som er blandet, men siden blomster og trær ikke vokser lages alt i et laboratorium.

 

De få trærne som er igjen er der regnskogen en gang sto. Ettersom at alle andre tretypene har dødd ut måtte vi hogge ned regnskogen for å få materiale till hus og diverse. Ingen bryr seg om at regnskogen er på tur å forsvinne, de bare fortsetter å hugge. Snart er hele regnskogen borte.

 

Hvordan skal vi få oksygen spør du? Forskerne har nemlig vert smart nokk till å lage en maskin som lager oksygen. Barna lærer ikke lenger om fotosyntesen på skolen, de få barna som faktisk går på skole lærer veldig lite nå for tiden. Nå har vi jo vitenskapen som løser alle problemer og gjør alle oppgaver.

 

På grunn av dette er mesteparten av jordas befolkning overvektig, gjennomsnittsvekten er 400 kilo. Men det er jo ikke alle som er fete og late, vi har jo de som går og samler søppel hver dag, også har vi naturvernerne som prøver å redde det siste som er igjen av regnskogen. Når det er bedrifter og firmaer som styrer er det umulig å redde skogen.

 

Fattigdom og prostitusjon er blitt mye mer vanlig nå som jorden er overbefolket og det er mindre ledige jobber. De som tjener mest er legene og forskerne som seller dop. Før i tiden tjente forskerne på å krysse dyrearter som ikke hørte sammen, men det var ett mislykket prosjekt.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil