Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Skulle bare være morsom

Skulle bare være morsom

En uskyldig spøk ender opp med sorg og tragedie.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
11.01.2011


Fjeset hennes vridde seg i rynker og ble rødt som en brannbil. Det så ut som om hun holdt på å gråte, men jeg var ikke sikker. Så begynte hun å le, det var ikke en lett latter, men en ganske hard en, det så ut som om hun bare presset den ut. De besøkende lo ikke, men de så på henne med bekymra ansiktstrekk. Plutselig så de på meg, noen ristet på hodet og hvisket ting til hverandre, jeg tror jeg hørte noen nevne navnet mitt, men jeg var ikke sikker. Så begynte det å bli ganske kaldt her, jeg kunne se at det fine været ble borte, grå skyer dekket hele himmelen.

 

Jeg begynte å bli temmelig usikker, hadde jeg sagt noe galt? Jeg ble litt redd, begynte å skjelve og jeg kunne kjenne at jeg begynte å svette. Jeg viste ikke hva jeg skulle gjøre, for jeg følte meg veldig ukomfortabel her jeg sto, følte meg som den femtende til bords, selv om det var fjorten her til sammen.

 

Skulle jeg spørre henne om hva som var galt? Eller skulle jeg bare løpe opp til rommet mitt? Kanskje jeg bare skulle gå til rommet mitt fordi det ble for ekkelt, øynene som stirret på meg og det at jeg ikke viste hva som skjedde. Men jeg kunne ikke gjøre det, jeg måtte spørre min kjære mor hva som var galt, for jeg klarer ikke holde ut at jeg får dårlig samvittighet for noe jeg ikke vet hva er. Kanskje det var spøken jeg kom med, eller nei, det kunne det ikke være for mor pleide hele tiden å le med meg og smile lykkelig. Og når jeg overdrev litt pleide hun å si at det kanskje var litt for mye også begynte vi å få skikkelig latteranfall. Men det var helt til forrige uke, da forandret alt seg.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil