Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Sant eller usant?

Sant eller usant?

Sannheten bak soldatene fra vesten i Afghanistan, i følge to forskjellige medier.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
28.12.2010


I ni år har internasjonale soldater vært i Afghanistan. Derfor skal jeg sammenligne to aviser som framlegger situasjonen i Afghanistan på to måter. Jeg skal vise hvordan nettsidene "abcnyheter" og "VG" beskriver situasjonen i Afghanistan og hvordan sannheten blir skjult. Jeg skal ta utgangspunkt i et innlegg som ble publisert den 18. februar 2010.

 

Media skjuler sannheten bevisst og den kommer ikke fram når vi snakker om den vestlige styrken i Afghanistan. Hva er grunnen til at media skjuler sannheten, og legger frem de positive punktene foran leserne? Hva gjør egentlige de internasjonale soldatene i Afghanistan? Er de der for å skape fred eller drepe sivile? 

 

<bilde>
<bilde>

 

Jeg leste et innlegg på ”abcnyheter” som handlet om internasjonale soldater i Afghanistan og rett etter fant jeg en afghansk nettside "Hewad", som nå er blitt stengt. Begge hadde skrevet om de internasjonale soldatene og målet med deres tilstedeværelse, av helt motsatte grunner. Vi kan ta utgangspunkt i en undersøkelse i følge ”abcnyheter”. For to år siden trodde 50 % av folket at de vestlige styrkene var der for å skape fred. Men tallet har minsket til 43 % i dag. Motstand mot å ha vestlige soldater i Afghanistan, og spesielt norske soldater, øker drastisk. En veldig viktig grunn til dette er naturligvis økning i antall drepte soldater sammenlignet med andre år. Men media legger aldri frem sannheten om hvorfor de internasjonale soldatene er der, og at de daglig ofrer sine liv. Vi hører i media at den vestlige styrken har klart å skape fred i Afghanistan. De framstiller det som at folk setter stor pris på deres tilstedeværelse. Vi her i Norge får et godt bilde av Afghanistan og takker den vestlige styrken for å ha innført fred i et ødelagt land. Men i sett forhold til de norske eller vestlige mediene har den afghanske mediene helt en annen mening. 


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil