Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Loddekurs

Loddekurs

Rapport fra loddekurs i 9. klasse.

Sjanger
Rapport
Språkform
Bokmål
Lastet opp
16.12.2010

Hensikt:

Lage en lukket krets, se hvordan lysdioden lyste mer eller mindre ved hjelp av motstander.                                                                                            

Utstyr:

- En sponplate

- Noen spikre

- Metallstreng

- En loddebolt

- Loddetinn

- To motstander

- En lysdiode

- Et batteri

- En bryter

 

<bilde>

 

Hypotese:

Når vi lager en lukket krets vil strømmen gå uten brudd gjennom kretsen. Da går elektronene fra batteriet og gjennom motstandene og lysdioden og dermed tilbake til batteriet. Hvis dette virker vil man se at lysdioden lyser. Det er en bryter som man kan koble til og fra den ene motstanden, slik at man justere lysstyrken på lysdioden. Vi tror at med mer motstand lyser lysdioden sterkere.

 

Fremgangsmåte:

Vi begynte med å spikre åtte spikere på sponplaten, dette skulle være det som holdt kretsen oppe, og gjøre det enklere å forme metallstrengen rundt til en krets. Dermed formet vi strengen rundt alle spikrene. Når alle spikrene var forbindet med metallstrengen, loddet vi strengen fast til spikrene ved hjelp av en loddebolt og loddetinn. Vi skulle lage en lukket krets, så noen steder klippet vi og strengen slik at vi kunne feste komponentene. Vi festet en bryter, to motstander, en lysdiode og til slutt satte vi inn batteriet. Vi loddet fast alle komponentene slik at det ble kontakt mellom alle delene, og slik at det skulle holde sammen.

 

<bilde>

Her er det et bilde av den sluttede kretsen.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil