Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Griseflaks

Griseflaks

Fortelling på nynorsk om bacon og hell i uhell.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
14.12.2010

Det var ein tidelig søndags morgne. Utanfor ulte vinden som besatt. Trærne vaiet fram og tilbake som store monstre. Eg kunne høre korleis regnet pisket på vindauget mitt. Eg var trøtt og hadde ikkje lyst til og stå opp. Dyna var varm og god, eg hadde lyst til og sove til langt på dag. Mamma ropte at det var frukost. Egg, bacon og Brød. Me spisar nesten aldri frukost legere, korfor akkurat i dag? Mamma kjøper alltid grovt brød, fordi ho meiner det er sundare.

 

Eg sovna igjen tross av den deilige baconlukta. Men mamma fikk meg opp når ho sa det nesten ikkje var meire bacon igjen. veslebroren min satt på do når eg skulle ned og pusse tenner, han er alltid så treg, som han er det med vilje for at eg skal bli irritert. Ved frukosten hørte me på radioen at ein gut på 14 år hadde blitt påkjørt av ein bil seint går kveld. Mamma seier alltid “ hørte du det, det kunne vore deg! ” eg blir så irritert noko gonger, men den morgonen var eg nok berre morgongretten. Akkurat då eg skulle ta ein bit av den deilige baconbrødskiva mi,ringte det på døra, eg var nesten helt sikker på at det var ein av vennene til bror min, som alltid ringer på så forbanna tidelig. bror min løp bort til døra og nynna på ein av dei teite barnesangene sine. “Magnus, det er til deg “ Ropte han med kinna fulle av brødskiver.

 

utanfor sto Ole og Jan , Dei lurte på om eg hadde lyst til og bli med ut og prøve og tjuvkoble den gamle traktoren som sto ved sidan av den halv rottande loven . Eg spurte mamma, men ho sa eg

ikkje fikk lov og vere ute i denne fryktelege vinden.

 

Eg sa til Ole og Jan at eg måtte rydde rommet som ein unnskyldning. Eg satt meg furten bort på bordet, og kikket stygt bort på mamma. Lite visste eg då at ho hadde redda livet mitt. Bror min satt og smatta som berre det og eg vart nesten gal av det. Me satt der og åt i stillheit, søndagskjensla kom sigande på. Søndag er ikkje nokon god dag hos familien Gundersen, far min har som oftast vore ute med kompisane laurdag og er ikkje mykje tel familiefar søndagar. No satt han der, med auge så tunge som bly, raud i kinna og med baconfett i barten og sørgja for at familien hans alle kikka ned i bordet for å unngå å sjå på han då noko heilt uventa skjedde.

 

Plutselig høyrde eg det. Det kom eit valdsamt og ubeskriveleg bråk ovanfrå. Eg var heilt stum, eg kunne ikkje fatte kva i all verda hadde skjedd. Hadde eit fly styrta i huset vårt ? eller hadde lynet slått ned? Heilt forferda kikka me på kvarandre. Fars kinn vart no kvite som snø. Eg fikk ein rar følelse , var dette ein drøm?

 

Hjertet mitt begynte og dunke og eg fikk ein sterk og ekkel klump i halsen . Sjokkerte løp me rundt i huset for og sjå kva denne fryktelege bråket kunne vere. Eg gjekk in på rommet mitt. Då fikk eg øye på

det. Eg blei redd. Eg visste ikkje kva eg skulle gjere. Dette var ubeskrivelig. Som om det ikkje var virkelig. Forskrekket ropte eg på mamma. Mamma , pappa og bror min kom løpende opp på rommet mitt. Dei blei heilt stumme. Toppen på den største furua som sto i hagen hadde falt over ende og ødelagt heile rommet mitt. Senga var som pinneved, det lå takstein utover heile rommet. Vinduet var knust. Bror min begynte og gråte. Mamma og pappa begynte og klemme på meg og var heilt i sjokk. Men det viktigaste av alt var at eg var i livet. I livet berre på grunn av mammas gode bacon :-)

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil