Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Båten

Båten

Om å drukne.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Tema
Død
Båten synker!
Jeg bråvåknet, lugaren min var full av vann. Prøvde å åpne døra, men den satt bom fast. Hjertet banket fortere. Hamret på døra i håp om at noen skulle høre meg. Det virket nytteløst. Jeg var den eneste i denne etasjen. De andre befant seg nok på dekk.

 

Etter en stund klarte jeg heldigvis få presset opp døra. En foss av vann veltet over meg, og kraften presset meg mot veggen. Nå er det slutt, tenkte jeg. Det var vann overalt, jeg kunne ikke puste.

 

-Solen stekte på den blå himmelen. Jeg svettet og var ør i hodet. Forsøkte alt jeg kunne å konsentrere meg, men klarte ikke rive øynene fra vinduet. Lengtet ut, ville bade. Ønsket ikke å tilbringe den første varme sommerdagen på den trøtte skolebenken. Læreren var sur, og nesten ingen var rolige. Til slutt gav jeg opp. Hodet mitt var ikke i stand til å løse matte oppgaver. Ryddet bort bøkene og snakket heller med de andre i klassen. Læreren ble ildrød i ansiktet og kjeftet som aldri før. Ingen brydde seg, så forsvant han ut døra. Alle ble overlykkelige og stormet ut.

 

Jeg kjente at noen tok tak i hånda mi og drog meg til seg. Jeg var reddet. Det var nå så masse vann at vi måtte svømme bortover gangen, vi gispet etter luft i det tomme luftrommet som stadig ble mindre. Jeg kjente at det var sterke strømninger i vannet, med ett ble vi trukket under...

 

Jeg gikk hjem og tok på meg bikini og røsket med meg et badehånkle som hang på snora, før jeg ilte ned til stranda.

 

Vannet var iskaldt, det var vel for tidlig på året til å bade enda. La meg heller på håndkleet for å sole meg litt, det var dette jeg hadde lengtet etter.

 

Det var ikke håp, vi ville aldri klare det. Prøvde å kave oss opp til overflaten, men jeg følte at vi mare sank lengre og lengre ned i dypet. Langt borte kunne jeg skimte et lys. ---Mor hadde kommet hjem, hun smilte lykkelig til meg da jeg kom inn døra.
~ I helgen får du være med oss på tur med den nye båten, vi skal besøke tante og onkel.
~ Men mor....
~ Ikke noe men, du skal værsågod være med.
Noe sank inni meg, fikk plutselig en merkelig følelse av at noe forferdelig ville skje...

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil