Menn og biler

Kåseri om menns lidenskapelige forhold til biler.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2010.11.23

”Sjekk den fete bilen a! Den var sykt rå, eller hva syns dua?” Nei, hva skal jeg egentlig si ” kul den ” sa jeg . Men sannheten var at jeg brydde meg svært så lite hvordan bilen til Markus så ut etter det korte oppholdet på bilverkstedet til onkelen hans. Men det var nok bare meg som hadde de tankene, for blikket til kameraten min, minnet meg om to runde klinker kuler. Vi var på vei til fest hos venninna mi, atten år ble hun, men det så allerede ut som om jeg bare kunne sende en SMS om at vi kom for seint. Magnus hadde gått ut av bilen for å se på det fullkomne kunstverket på fire hjul, som etter min mening ikke var noe overveldende.

 

Nei, det er vel ikke noe nytt at menn og biler passer som plommen i egget. Gjennom det siste århundre har menn bestandig sett på bilen som sin andre kone. Bilen blir pleid og pusset på, gnikket og vokset, det er på en måte ingen grenser for hvor mye bilen skal bli passet på,  til tider får den mer en hans virkelige kone. Felgene skal helst være av den nyeste typen på markedet, og lakken skal være ripefri og blank. Og Fra dagen mannen blir atten, er alt over og ut. da blir nærmest all tid brukt opp til stell på bilen, denne SMS’en blir da ikke særlig sjelden ” sorry, kan ikke komme, måtte mekke på bilen litt, og tror det tar litt lenger tid en planlagt ” hvor kjipt er det ikke å få den meldingen når man har planlagt noe, og hvor mange ganger skal man høre den, har bilen blitt den nye vennen og nå?

 

I ungdommen var det råning som angikk for de fleste. Det å komme i stor fart sidelengs, midt i sentrum av byen, med store dunk fra den største bassen mulig plassert i bagasjerommet og søstera til kjæresten på 14 år i setet ved sida av, var en av de kuleste tingene du kunne gjøre. Runden de kjører kan de i søvne og teknikken for å få de lengste dekk merkene er brent fast, den som har lengst blir hyllet som en helt, til tider premier. Bilen symboliserer hvem Du er, hva du kan og hva du skal.

 

Bilen er det som får statusen til en mann til å stige, jo større og dyrere jo høyere opp i himmelen er du. Ja, du kan faktisk bli betrakter som en svært suksessfull mann, bare du cruiser litt rundt med en stor bil i det mer velstående distriktet av byen, egentlig er du utdannet elektriker mer stort bil lån.

 

Men det skjer noe i overgangen fra det å gå fra ungdoms råner til familiefar. Den kule oppussete bilen du en gang hadde må bli byttet om til en familiebil, dette starter en hel del med tanker om hva man skal velge, når man har en status som ikke akkurat klinger med ordet familiefar. det ikke bare å gå over til en volvo eller Toyota og si at nå er jeg familiefar.

 

Den beste bilen for familier er og blir en stasjonsvogn. Plass til alt og mer en det, men for mannen så er broen til å gå fra den pyntete store guttebilen til denne typen bil, nokså hard. Det er da det går opp for mange at de faktisk har blitt voksne og at bilen nå må være mer praktisk en rask, mer vulgær virker det også som den må være. Men en ting forandrer seg ikke, på vennetreffene  så er fortsatt emnet bilen, bare det at hva det er prat om er noe annerledes, nå er det ikke lenger prat om store felger og hvor lav bilen kan muligens bli før den blir ubrukelig, nå er det mer framkomligheten opp til hytta og bagasjeplassen som står på spill. Det er fremdeles en konkurranse om hvem som har det beste, man ser det tydelig men temaet er i sakte forandring etter hvor i livet du er.

 

Dere kvinner kommer aldri til å forstå forholdet mellom oss menn og biler. Bilen er som et lite barn for oss. Kjipt er det for dere kvinner, men å prøve å endre noe med det, tror jeg er svært så umulig. Siden bilen kom har det vært en ellevill kamp mellom kvinner og biler. For mannen er bilen som ett mesterverk og kvinner kan se seg oversett på grunn av bilen. Når vi kommer hjem og sier at bilen er skadet gir vi bilen er personlighet lik vår mor, trøster den og får ikke sove om natten.

 

Uansett om du griner dine tapreste tårer så er det liten nytte. Bilen er og består som mannens sjel, det er gjennom den at enn finner de mest sensitiveste sidene hos en mann.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst