Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Come Together

Come Together

Ei bokmelding av boka "Beatles" som er skriven av Lars Saabye Christensen.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
16.11.2010
Tema
Beatles


Romanen Beatles er skrevet av Lars Saabye Christensen, og ble utgitt i 1984 av Cappelen Forlas as. Den har to etterfølgere som heter Bly og Bisettelsen. Saabye Christensen ble født i Oslo i 1953, og vokste opp på Frogner sammen med mor og far. Selv om han er mest kjent som romanforfatter, debuterte han som lyriker allerede i 1976. At Christensen er født og oppvokst i Oslo kommer igjen i hans skrivemåte og forfatterstil. [1]

 

Oppvekstromanen Beatles inneholder 538 sider med oppdikta, men virkelighetsnær historie. Historien om hvordan det er å vokse opp i Oslo, hvor galt det kan gå og hvor spennende en historie om fire gutter som vokser kan bli, bare man vet hvordan man skal formulere seg og fenge leseren. Det har Saabye Christensen bevist at han kan. (Vi skriver helst ”man” på bokmål og ”ein” på nynorsk).

 

Kim, Ola, Gunnar og Seb. Fire gutter som stjeler merker på biler og gjemmer dem under senga. Favorittband: The Beatles. Mange timer fremfor platespilleren, en tilstedeværelse i en total stillhet og full konsentrasjon på en og samme tid. Å kunne nyte verkene til det største bandet noen sinne. Gang på gang. Aldri gå lei. The Beatles. Kim Karlsen bor sammen med sin mor og far, som konstant klager over at han må gjøre det bra på skolen og klippe håret. Når han går lei, henger han sammen med kameratene sine. Seb bor sammen med moren sin, og har en far som jobber på sjøen. Gunnar kan ikke lyve. Heldigvis har han Kim som mer enn en gang tar på seg skylden for det Gunnar gjør galt, og ikke kan lyve om. Ola stammer. Helt til han møter Kristin fra Trondheim. Seb skal jobbe på båt sammen med faren sin, men han forsvinner før han når fram. De tre andre kameratene reiser til Paris i håp om å finne ham. Utrolig nok finner de ham, men han er i en noe elendig tilstand. Kim besøker Hubert, og får låne penger til toget hjem. Livet ser ut til å gå bra for alle fire guttene. De har jo hverandre.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil