Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Dukken

Dukken

Novelle om en datter og mor som alltid har bodd alene sammen. Moren får plutselig en kjæreste.

Karakter: 6

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
13.11.2010
Tema
Familie


Øynene stirrer opp mot meg, som de aldri vil slippe blikket mitt. Selv om det bare er et par glassøyne, forteller den en historie. Glimt av et barn som leker med faren sin og barnelatter som sakte dør ut. Fargene tyder på at den har vært i bruk en god stund. I tillegg er det utallige flekker og lapper som har kommet med årene for å dekke over rifter og hull. Jeg stryker hånden min over dukken og den stopper opp et par ganger takket være lappene. Til tross for alle de ytre feilene, er den fortsatt perfekt.

 

En svak summing kommer fra et tilfeldig program som ruller over tv-en. Jeg rører rytmisk i koppen med den osende teen og stirrer tomt på den firkantede boksen med noen bevegende bilder. Jeg presser hardt på avknappen på fjernkontrollen som er like gammel som meg, minst. Det blir dannet et nytt bilde i svart – hvitt. En jente med skulderlangt hår som har en liten bøy innover på tuppene. De blå, klare øynene er blitt nesten livløse og grå. Oppmerksomheten min trekkes mot marsvinene som avbryter granskingen av meg selv. Av ren kjedsomhet leter de etter et par stakkarslige halmstrå rundt om i buret. Noen skarpe og ujevne lyder greier å flytte blikket mitt nok en gang. Et par sko med hæler på størrelse med et krus, er det første jeg legger merke til. Blikket flyttes litt høyere opp, og et kort skjørt kommer til syne. Hun prøver frustrert å trekke ned skjørtet som ligner på et av Britney Spears sine. Lenger opp dukker det opp en forholdsvis ny bluse med fine frynser på. Så kommer nedturen; ansiktet. Hun er ikke spesielt stygg, men hun ser jo ut som en nykokt hummer. Hun gnir hendene mot hverandre mens øynene virrer rundt i det perfekt ryddete rommet. Øynene hennes stopper ved fjernkontrollen. Hun rynker brynene, men bestemmer seg for å la den ligge.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil