Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Har Gud tatt ferie?

Har Gud tatt ferie?

Utdelt oppgave: "Er Gud død, eller har han bare gitt opp? Kan vi tro på en barmhjertig Gud når det skjer så mye vondt i verden?"

Karakter: 6 (10. klasse)

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.10.2010

Langt der oppe påstås det å bo en mann som vi i flere hundre år har tilbedt. Mange av oss kan fortelle å ha møtt denne mystiske herremannen, men ingen kan direkte bevise det. Han fremstår som den snille, perfekte personen som skal gjøre oss alle overlykkelige, og ikke minst fri for depresjoner! Men ingen har sett noe til han i det siste. Hvor er han? Kanskje vår allmektige Gud er død? Eller har han bare tatt ferie?

 

Bare for å få klarhet i det med en gang; nei, Gud er ikke død! Det kan han umulig være. Hvem ellers er det som plager oss til å stå opp klokken halv sju hver ukedag for å dra på jobb og skole? Og ikke for å snakke om det forferdelige været han har servert oss den siste tiden! Nei, personlig så er jeg sikker på at den selvopptatte karen ligger der oppe og koser seg på en rosa sky, som garantert er mye bedre enn både din og min seng.

 

Ute i verden er det enorme naturkatastrofer som treffer de fattigste. Det er mord og utrolig mange flere voldelige episoder som rammer de utenkelige. Mens alt dette skjer så ligger den ufyselige grisen langflat, med popkorn og brus i den ene hånden og fjernkontrollen i den andre. Nei, jeg snakker ikke om en Panasonic eller Viasat fjernkontroll, for jeg tviler sterkt på at den griske tosken der tar seg råd til å kjøpe seg en tv. Og forresten! Det er minimal sjanse for at han setter seg ned for å se på fotballkamper og komedier. Hvorfor i all verden skulle den perverse gærningen der være interessert for hvordan det går med RBK i tippeligaen, eller om Sandefjord ligger for nedrykk? Gud er nemlig en kar som kun interesserer seg for mord og katastrofer! Den fjernkontrollen han styrer er nemlig den fjernkontrollen som bestemmer i hvor stor grad de forskjellige katastrofene rammer hvem og hvor. Alt dette etter hvilket humør han er i, og hva han ønsker å se på!

 

Og hva med hungersnød? Det er hundrevis av land som er rammet av hungersnød og andre sultkatastrofer, til tross for at det både i Europa og Nord-Amerika overflorerer av mat på markedet. Det sies at jorden og menneskene som bor her produserer med enn nok mat for å få alle mette. Høres ikke dette litt mystisk ut? Mer enn nok mat produseres, men stadig flere er rammet av sult? Dette finnes det kun en forklaring på! Mens de stakkarslige sult-ofrene ligger og sover, sniker Gud seg innpå og stjeler den lille matbiten de har liggende. Etterpå drar den ufyselige gjerrigknarken opp til himmelen der han spiser opp all maten deres, mens han ligger på den rosa skyen sin og fryder seg over ansiktsuttrykkene til stakkarene når de våkner. Fy!

 

Mens vi på jorda lever blant slossing, dreping og atombomber, er den eneste bekymringen til Gud de plagsomme fuglene som svirrer rundt i universet hans. Det var forresten der jeg fant forklaringen på hvorfor det er stygt vær her på jorden hele tiden. Det er et ordtak som sier ”når svalen flyr lavt blir det stygt vær”, og ja, selvfølgelig er dette den humørsyke jævelen sin skyld. Han sloss med svaler og andre fugler slik at de ikke tørr å oppholde seg blant skyene. De må helt ned til vårt territorium for å overleve. Og vips, så blir det stygt vær.

 

Det paranoide, egoistiske vesenet fryder seg hver gang det skjer en ulykke, og det begynner ikke akkurat å bli sjeldent. Da han fant opp alkoholen tenkte han kun på en ting, og det var slossing. Han fôrer menneskene med alkohol og andre rusmidler for å ha noe underholdende å se på, og han paralyserer menneskehjernene totalt! Nå får vi bare håpe at den ufyselige ”herren” vår snart avslutter ferien sin, slik at han kan begynne å ordne opp i all den ugangen han her stelt i stand i verden.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil