Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Reise

Reise

Et essay om reising.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
24.10.2010


Mange tusen nordmenn reiser hver dag. Noen for å komme seg på jobb, andre for å besøke noen. Noen pakker i store bager fordi de skal langt av sted, mens andre kun har med seg datamaskin og til nøds en flaske vann.

 

Da jeg var liten, elsket jeg å ta bussen. Utenfor vinduet på bussen var det sol og grønne planter. Bussturen på fire kilometer tok lang tid, og jeg koste meg hele veien. Høydepunktet var å få trykke på den saftige, nesten hellige stoppknappen. Det er sikkert mange som er enige med meg, men det blir nok færre og færre. Busser og veien de kjører på blir mer og mer grå. og bussjåførene forstår knapt nok norsk. De kommer fra Polen og andre land langt nede i Europa. De har gått på et norskkurs i ti uker, så sendes de ut på jobb. Jeg forstår ikke hvordan de klarer det. Jeg kan se for meg hvis jeg skulle flyttet til Tyrkia og lære deres språk på noen få uker, og det ser ikke bra ut. Faktisk kjenner jeg mange som har forsøkt å lære et språk i tre år, og nesten ikke skjønner noen ting. Bussjåførene fra de andre landene tok nok jobben fordi vi i Norge har mer penger enn det landet de kom fra (Norge er best, hurra!!). Folk klager og syter på at de ikke blir forstått når de kommer på bussen, noen fordi bussjåførene ikke vil tillate sykkel selv om de betaler ekstrapris, og andre klager fordi de blir sett på som lygepaver når de sier at de går under barnebillett når de faktisk ikke er voksne. Ærlig talt skjønner jeg at de blir frustrerte, men det kunne vært verre! Tenk hvis Norge manglet flypiloter og måtte rekruttere fra andre land! Hvis en av pilotene var norsk, og den andre for eksempel tysk, hadde det oppstått store problemer. Den tyske ville kanskje trodd at høyre var venstre og venstre var høyre, og styrt flyet til feil flyplass?


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil