Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Regines bok - "en ung jentes siste ord"

Regines bok - "en ung jentes siste ord"

BARE ANBEFALER ALLE Å LESE DEN! En sterk historie om atten år gamle Regine Stokke. Hun fikk kreft i 2008, og døde 3. desember 2009 - anbefales om du vil ha perspektiv.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
13.10.2010

Forfatter/blogg; Regine Stokke

Utgivelsesår(ene); 2009 – 2010

Foto i boka/bloggen; Regine Stokke

 

SYNOPSIS/SAMMENDRAG/BOKOMTALE

Det hele begynte med at 18 år gamle Regine Stokke fra Kristiansund fikk blodkreft i 2008. Dette snudde hele livet hennes opp ned på en dag. En jente med store planer videre i livet var nå plutselig nødt til å gi opp skole og utdanning for å kjempe mellom liv og død. Etter en måned begynte hun å skrive en blogg om hvordan det var og være alvorlig syk. Denne bloggen berørte og fortsatt berører mange tusen bloggere og unge over hele Norge.

 

Etter et drøyt års tid med sykdom begynte kroppen til Regine å bli sliten. Flere mislykkede cellegiftskurer, miltproblemer og strålebehandling tærte på den 18 år gamle jenta. Dette var helt klart en skikkelig hissig type blodkreft – og var ikke villig til å gi seg med det første.

 

Regine begynte etter hvert å innstille seg på det verste – men holdt likevel håpet oppe. Hun ville så mye med livet. Bli en bedre fotograf var en av tingene som var hennes største interesse. Hun ville også gjerne studere, reise og fotografere - oppleve verden.

 

Etter Regine ble syk fikk hun et annet perspektiv på livet og fikk mye tenketid for seg selv. Hun forsto at livet er urettferdig, og hvordan hun taklet det hele er helt utrolig. Hennes oppfordring til andre var og virkelig leve mens du kan. DU har bare ett liv. Bruk det.

 

Hun begynte også å samle inn penger til videre forskning av blodsykdommer ved Rikshospitalet i Oslo og sykehuset i Trondheim ved å være bøssebærer og fotografere.

 

De siste månedene av Regines liv ble vonde. Mye smerter og kurer, men også mye kvalitetstid med venner og familie som lettet på smertene. Regine visste at hun skulle dø. Kreften hadde tatt over kroppen hennes fullstendig - hun kjempet, men dessverre sovnet hun inn 3.desember 2009 i sitt hjem med familien rundt seg. Hun hadde fått fred.

 

Pengene boka som ble gitt ut mens Regine var syk og etter hun døde går til videre forsking og utstyr ved ungdoms/voksenavdelingen ved Trondheim sykehus og ellers på Norske sykehus. Regine har bestemt over pengene selv, hun ønsker at færrest mulig må gjennomgå hennes sykdom.

 

MIN MENING OM BOKA/BLOGGEN

Jeg synes boka passer for litt eldre, kanskje best for ungdom i 14 – 15 års alderen og oppover. Det er en tøff og gripende bok, og jeg må innrømme at det ble tårevått til tider. Jeg anbefaler allikevel de aller fleste å lese boka fordi, du får kanskje et bredere perspektiv på livet – det gjorde jeg. Regine fikk meg til å tenke på mitt eget liv. Være takknemlig for at jeg er frisk! For at jeg har mulighetene til å leve som jeg vil. Regine berørte meg – jeg anbefaler denne boka på det sterkeste! Jeg kan ikke sette noe terningkast på denne boka, det kommer helt an på hver enkelt persons mening. For meg er dette en av de beste bloggene og boka jeg noensinne har lest! TUSEN TAKK.

 

”Regine Stokke, jeg tenker på deg nesten hver dag. Jeg håper du har fred, men vi skulle gjerne hatt deg her - frisk. Må englene ta vare på deg, vakre Regine”

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil