Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Idas dans" av Gunnhild Corwin

"Idas dans" av Gunnhild Corwin

En nokså kort og grei sammenfatning om noen av virkemidlene i Gunnhild Corwins bok "Idas dans", en biografi hun skrev etter datteren døde av leukemi.

Sjanger
Analyse/tolkning
Språkform
Bokmål
Lastet opp
06.10.2010
Tema
Idas dans


Noen blir nødt til å gjennomleve - og overleve - det som de fleste av oss ikke engang våger å tenke, fordi det skjer jo aldri ”deg”, eller? Idas Dans en mors beretning er skrevet av Gunnhild Corwin. Den tar opp de mange utfordringene som følger med kreft, samt det å samle på alle de små øyeblikkene i livet, det som gjør en lykkelig. Et ungt og aktivt menneske ved navn Ida er fylt med giftceller i benmargen som sakte og sikkert prøver å ta knekken på både familien Corwin og Ida, men som hindres av en kjærlighet som overgår alt, nesten.

  

Boken appellerer til så mange lesere, og den er basert på den sanne historien til Gunnhild Corwin og datteren Ida som får diagnostisert den alvorlige blodkreft sykdommen Leukemi. Sammen med både venner og familie går de inn i en ny reise i kampen mot kreft, langt vekk fra alt som er godt og kjent, og som enhver mor kan mødre kjenne seg igjen i fortellerpersonen Gunnhild. Hun føler hun seg liten i forhold til den sterke kreftsykdommen, men hun vet at hun må stille opp for datteren og gi sine absolutte sterkeste åndedrag for å holde håpet oppe. I boken prøver hun å streve etter tittelen ”verdensmester”, den som klarer alt og aldri slipper ned murveggen, til glede for Ida, som aldri har følt seg mer avhengig av henne. Ida, som har vært en sprek og aktiv 18 åring som elsket å danse og være sosial, blir plutselig hemmet av en livstruende sykdom, og blir dermed satt i et helt annet lys enn det hun har vært vandt til. Som 18 åring føler man selv nesten smerten og blir revet med i boken så fort man leser ordet ”Leukemi”. Gjenkjennelse av hovedpersonene er ofte et av mange virkemidler i biografer.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil