Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Kjærlighet til døden

Kjærlighet til døden

Historie om kjærlighet, ungdom og død.

Skrevet i 10. klasse.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
01.06.2010

Hele bygden var i sjokk etter at Alfred Risthagen var funnet død i bassenget. Det var tidlig mandag morgen når 3. klasse skulle bade at han ble funnet etter å ha vert savnet siden fredag. Alfred var en gutt i tiende klasse. Han hadde mellomlangt sort hår, brune øyner og var ganske smal og høy. Han pleide å kle seg i en eller annen hettegenser som ikke har glidelås, og en bukse som hadde mange lommer.

 

Mitt navn er Frank Inge Sivert Kalstad Eriksen Nilsen, også kjent som ”Fisken”. Jeg er veldig interessert i matte og datamaskiner, men er ikke den mest populære gutten i klassen.

 

Bare uker i forveien hadde det kommet ei ny jente i klassen. Trine Godbrand het hun. Hun hadde langt gyllent hår og knallblå øyne. Hun var litt lavere enn mange i klassen og kledde seg for det meste i lette sommerklær og sterke farger. Hun var veldig sjarmerende og halve klassen ble forelska, men ikke så mye som Alfred Risthagen og Thore Mørkstad. De blei forelska fordi hun så innmari flott ut og hadde et magisk smil.

 

Thore Mørkstad var veldig høy og var minst like slank som Alfred. Han hadde kullsvart hår og nesten heilt svarte øyne. Han brukte nesten alltid heilt sorte klede som hadde et eller annet bilde som hadde med døden å gjøre. Han hørte bare på ”Death Metal” og skremte de fleste.

 

Det at begge var like forelska, gjorde at de begge begynte å flørte i hemmelighet slik at ingen andre skulle legge merke til det for å unngå en konflikt. Alfred starta med å sende meldinger på Facebook mens Thore sendte SMSer. Trine likte best Facebook meldingene. Dette var hemmelig en stund, men det ville snart endre seg. Alfred fikk alltid svar, mens Thore måtte nøye seg med å vente og det gjorde ham irritert.

 

Dette er min historie om hva som skjedde.

 

Onsdag, 26. august 2009:

Det hadde ikke gått en uke enda før vi fikk høre at det kom ei ny jente i klassen, Trine Godbrand het hun. Ingen i av oss trodde at hun kom til å være fin, selv ikke ”Prince Charming” også kjent som Harry Ben James Prince, som likte alle jentene her, og de likte han. Han var også kjærlighetsekspert og hadde ei fin dame.

 

Fredag, 4. september 2009:

Thore mørkstad var for sein som alltid.

”Du er sen Hr. Mørkstad,” sa læreren ”Noe som du alltid er. Sett deg. Som dere veit er det i dag Trine kommer i klassen. Jeg håper alle tar godt i mot henne når hun kommer. Det er i tredje time hun kommer.”

Då tredje time kom satt alle og venta på at Trine skulle komme. Då kom rektor og sa at vi skulle ta godt imot Trine. Da hun kom inn med sitt gylne hår, fikk halve klassen hakeslepp, inkludert Prince Charming. Resten av skoledagen gikk ut på at guttene svermet rundt Trine som fluer. Hun syntes de var barnslige, noe som Alfred og Thore forsto, så de begynte å flørte i stillhet.

 

Den neste uken gjekk alt bra når det gjaldt den stille flørtinga. Så en dag gikk det galt.

 

Mandag, 21. september 2009:

Det var en mørk og grå mandag. Et tordenbrak revna den dystre dagen på skolen. Det var som om himmelen visste at noe kom til å skje. Thore var for en gangs skyld ikke for sen på skolen, for første gang noen sinne. Irritasjonen hadde nesten tatt knekken på han på grunn an Trines manglende svar. Han kom tidlig for å finne ut hvorfor, da han så trine stå og snakke med Alfred. Han gikk rett over til Alfred, som småsnakket med Trine.

 

”Hvordan våger du å flørte med min fremtidige Babe!!!” sa Thore og pressa Alfred mot en vegg.

”Kutt ut Thore!!!” sa Trine veldig strengt, ”han fortalte meg bare om reglene for lunsjen som starter opp i dag!” hun så irritert ut. ”Og jeg vil ikke bli noen sin Babe!”

 

Mens Trine sa det, klarte Alfred å skli unna grepet til Thore. Alfred var litt rystet etter det plutselige angrepet, men heldigvis hadde det ikke slått ut på astmaen hans. Han trakk seg forsiktig unna. Thore så ganske skremt ut siden han fikk kjeft av ei jente han likte. Trine gikk inn i timen og sa ikke noe resten av dagen. Thore kom ikke i noen timer resten av dagen, han skulket.

 

Fredag, 25. September:

Det var fredag, og tid for årets første svømmetime. Vi hadde siste time som vår tid i bassenget. Hele klassen var i høygir, unntatt Thore.

 

I garderoben snakket Alfred og Prince Charming sammen.

”Dette er din første sjanse til å vinne hjertet til Trine.” sa Charming. Han hadde fått vite at Alfred var forelska i Trine.

”Hva med Thore?” spurte Alfred.

”Han må du ikke bry deg om. Prøv å spørre Trine med ut på date når Thore er på andre siden av bassenget.” foreslo Charming.

 

De pratet sammen resten av veien opp til bassenget.

”Okay klasse!” sa læreren, ”I dag skal vi bare ha det gøy i bassenget fordi det akkurat har blitt åpnet igjen etter renovasjon!”

Alle stupte uti som på kommando då læreren var ferdig å snakke.

 

Mot slutten av timen hadde Alfred sjansen.

”Du Trine?” sa han.

”Ja?” sa Trine.

”Vil du bli med meg ut i kveld?” spurte Alfred.

”Om jeg vil? Ja selvfølgelig!” svarte Trine.

Like etter at Trine hadde svømt bort kom Thore svømmende.

”Ligg unna Trine fra nå av, O. K.? Hun er min og bare min!” sa Thore. For å vise at han var sterkest dyttet han Alfred under og ga han et spark.

”Tiden er ute!” sa læreren og alle forlot bassenget. Da vi var på vei ned i garderobene så jeg at Alfred gikk litt tregt og tungt og ble hengende etter. Vi ante ikke at dette ville bli det siste vi så til han.

 

Lørdag, 26. September:

Allerede om morgenen denne lørdagen hadde ryktene begynt å komme på Facebook og SMS. Jeg hadde akkurat logga meg på MSN’en min da Prince Charming kontakta meg og spurte om jeg hadde sett noe til Alfred. Jeg svarte nei, og spurte om det hadde skjedd noe. Da sa Charming at Alfred var meldt savna. Rett etter frokost kom politiet på døren og spurte om vi viste noe om Alfred og om vi ville bli med å lete etter han. Heile klassen var med.

 

Letingen varte til klokken 3 om ettermiddagen, da vi fant ut at Thore ikke var med å lete. Det viste seg at Thore hadde dratt til fjells fredag kveld og lagd mobilen igjen hjemme. Så en liten gruppe var med til hytta til Thores familie for å lete videre der. Det var meg, Prince Charming, Trine, og en håndfull andre folk og sporhunder.

 

Vi kom opp til hytten innen klokken var 6, og da startet avhørene av Thore. Han sa han ikke viste noe, men blei allikevel henta hjem.

 

Søndag, 27. September:

Letingen gikk gjennom hele natten og ut dagen, uten resultat. På vei hjem spurte jeg Trine om hun hadde det bra.

”Jeg har det bra.” svarte hun.

Men det så ikke sånn ut.

”Jeg vet ikke hvordan det føles å miste en du er glad i, men jeg er sikker på at han vil bli funnet en dag.” sa jeg.

”Takk, Fisken.” sa hun, og så takknemlig ut. Vi snakket ikke resten av veien hjem.

 

Da jeg gikk og la meg den kvelden, fikk jeg en følelse av at vi hadde oversett noe, noe viktig.

 

Mandag, 28. September:

Alfred blei funnet. 3. Klasse hadde funnet han i bassenget, druknet. Under obduksjonen fant legen det ut, Alfred hadde litt druknet av helseproblemet sitt, astma. Så Thore var uskyldig, men han blei aldri i lag med Trine. Hennes kjærlighet var død.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil