Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Mi haldning til underhaldning

Mi haldning til underhaldning

Er under holdning bra eller skadelig? Eller kanskje begge deler?

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.05.2010
Tema


Mennesket har alltid brukt underhaldning til å underhalde seg eller for å kunne slappe av. Er eigentleg underhaldning skadeleg? Underhaldning kan gi deg noko å le av, men det kan også vere ein plage. I dag finst det nesten ikkje eit einaste hus som ikkje har fjernsynsapparat eller noko slags spel. Vi brukar elektronikk meir og meir som underhaldning. Det er jo bra at vi følgjer tida, men nokre av desse er ikkje så bra og kan faktisk vere skadelege. For mykje av desse er utruleg skadeleg. Dei sit berre med desse spela og fjernsynsapparata sine og går ikkje ut for å røre på seg. Dette kan faktisk vere ein av grunnane til at det i dag er så mykje overvektige og late folk i verda. Før elektronikken kom så var det fleire folk ute som underheldt kvarandre i staden for å bli underheldt av eit spel.

 

Ein god latter forlengjer livet er det mange som seier. Dette har dei funni ut at er sant. Ny forsking bekreftar nemleg at sans for humor kan redusere dødelegheit. Folk ved NTNU og St. Olavs Hospital er ein av dei som har utført denne type undersøking. Dei fekk hjelp av pasientar som var utroleg sjuke og som måtte gjennomgå regelmessige behandlingar. Desse pasientane svarte på spørsmåla dei fekk av legene. Resultatet blei at om pasienten fekk relativt høgt på sansen sin for humor, så hadde han over 30 % redusert risiko for å vere daud to år etter. Bladet International Journal og Psychiatry in Medicine støtter denne teorien. Dei gav for litt sia ut ein rapport som beviser at sans for humor gir deg større sjanse til å overleve ein alvorleg sjukdom.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil