Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Forretningsplan

Forretningsplan

Et eksempel på en forretningsplan for et gjestehus.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
12.05.2010

Havperlen Gjestehus

Vikerøy, Hvaler

 

1.0 Sammendrag

Havperlen Gjestehus’ langsiktige mål er å bli et av de beste gjestehusene på Østlandet, ved å skape en fantastisk atmosfære basert på personlig service, den historiske bygninger i hvor gjestehuset ligger, og den unike og autentiske beliggenheten som eneste bygning på en liten øy kun en kort båttur fra Skjærhalden, Hvaler. Vår plan er ikke bare å skape et miljø basert på luksus, men også med et hjemmekorslig og autentisk bakteppe.

 

Vi er et komplet gjestehus hvor en full frokost blir servert til våre gjester hver morgen. Strategien er hovedsakelig å tiltrekke oss gjester som ønsker en avslappende atmosfære. Vi ønsker at våre gjester skal ønske å besøke vårt gjestehus, og få den vakre naturen som gave, altså ønsker vi at gjestehuset skal være det som trekker våre gjester hit.

 

Da Havperlen vil være avhengig av at våre gjester blir frakter til øyen med båt, vil vi hovedsakelig være anhengig av reklamering via internett. Vi vil dessuten ha annonser i tidsskrifter og brosjyrer vil distribueres til severdigheter i nærområdet.

 

Kristina Pettersen er eier en Havperlen og bor på gjestehuset året rundt. Pettersen har overoppsyn med alt som skjer på gjesthuset. Et lite personale bestående av en kok og to stuepiker arbeider på gjestehuset. Kristina vil ha hovedoppsynet med driften, men vil også arbeid side om side med både stuepikene og koken. Vedlikeholdsarbeide som krever spesiell kompetanse vil bli utført av innleid hjelp.

 

<bilde>

(eksempel på fortjeneste)

 

1.1 Mål.

1. Ved økte reklamering via internett ønsker vi å gjøre område mer kjent, ikke bare ved å reklamer for Havperlen, men også ved å promotere severdigheter i nærområdet.

2. Vi regner med å ha en bruttoinntekt på et minimum av 766 500 kroner og et maksimum av 1 533 000. Dette er ikke iberegnet eventuelle inntekter ved bruk av forsamlingslokalet.

 

1.2 Oppgave. Vårt mål er å bli det best alternativet for kortvarig innkartering på Østlandet, ved å utviklet et reklamenettverk via internett, som vil gi oss tilgang til et vidt publikum, og ved å introdusere dette øysamfunnet til mennesker som enda ikke har opplev dette paradiset. Vårt mål er å skape en atmosfære fylt av luksus og komfort.

 

Havperlen Gjestehus’ gjester vil få alle sine krav oppfylt for å forsikre hans/hennes velvære. Ved spesielle behov, som ulike dietter, avkjølt drikke og spesielle tilstelninger, vil dette bli ordnet ved ekstra vedelag. I helgene og ved andre særskilte anledning vil avkjølt vin, ost og annet snacks bli tilbydd vår gjester.

 

Gjestehuset blir etablert i høysesongen og vi planlegger derfor å utvide vårt tilbud til lokalbefolkning i lavsesongen. Dette ønsker vi å gjøre ved å tilby vårt nyrestaurerte forsamlingslokale til disposisjon, ved ulike arrangementer som bryllup, konfirmasjoner og dåp. Dessuten vil vår uteområde, og enkel tilgang til strand og svaberg, gjøre det mulig å organisere tilstelninger utendørs. Gjester i eventuelle selskap vil kunne ha mulighet til å overnatte på gjestehuset, og dersom det skulle være fult, vil vi kunne ordne overnatting på andre gjetehus og hoteller til samme pris.

 

Området rundt Vikerøy har en rekke severdigheter, som blant annet Kystmuseet Hvaler og Hvaler kirke. Dessuten har Hvaler en rekke naturreservater og vakker natur, som turister vil ønsker å oppleve. Mest av alt er Hvaler et sted for avslapning og regresjon. I tillegg til å skaffe informasjon om slike severdigheter, ønsker vi å samarbeide med reisebyråer og foretak rundt om i området ved å tilby pakkeløsninger og spesial priser.

 

Goder Havperlen vil tilby sine gjester utover typisk gjestehusstandard:

  • muligheter for våre gjester å bestemme sin egen meny
  • et stort sortiment med nybakte bakverk tilgjenglig hver morgen
  • et stort utvalg teer, kaffe og snacks på alle rom
  • alle rom vil være utstyrt med TV, DVD-spiller, vannkokker, vekkeklokke, føner, og informasjonshefte med opplysninger om gjestehuset og området
  • muligheter til å leie filmer i resepsjonen
  • en stasjonær PC til være tilgjenglig i fellesområdet og gratis Wi-Fi-tilgang

2.0 Eierskap

Havperlen Gjestehus er en vakker overnattingssted som den eneste bygningen på en øy, et steinkast fra Skjærhalden, Hvaler. Vi er et nyåpnet foretak som tilbyr syv nyrenoverte rom til våre gjester. Rommene er dekorert i ulike temaer og gjestehuset har i tillegg en rekke fellesrom som står til gjestenes disposisjon. Gjestene vil bli servert frokost hver morgen som en del av romprisen. Vår kundegruppe er primært mennesker som ønsker en mulighet til å komme vekk fra det daglige stresset. Gjestehuset vil dessuten være perfekt for bryllup og bryllupsreiser.

 

2.1 Eierforhold. Havperlen eies og drives av Kristina Pettersen. Kristina Pettersen har restaurert et tidligere fyrhus og omkringliggende bygninger, slik at det nå er syv rom disponible for gjester. Dette er et nyåpnet foretak, og Kristina Pettersen kjøpte denne eiendommen for litt over et år siden, og har det siste året arbeidet med å klargjøre gjestehuset til åpning.

 

3.0 Tjenester

Bygningene og fyret på Vikerøy er alle nylig restaurert fra sin opprinnelige stand. Fyret og de resterende bygningen ble reist i 1920. Vikerøy er en idyllisk liten perle, som gjennom årene har fungert som resident for fyrvokteren og hans familie. Dessuten har det vært et åpent hus hvor fiskere kunne søke ly. Fyret er fremdels i gang, men går nå på elektrisitet. Gjestehuset har syv rom disponible for gjester, et trivelig oppholdsrom, en fantastisk spisestue med utsikt både mot havet og fastlandet, og et fabelaktig uteområde.

 

Vi ønsker å skape en ”hjem bortefra hjemme” atmosfære, som gir våre gjester en mulighet til å slapp av å nytte den vakre naturen. Med utgangspunkt i ordtaket ”Borte bra, men hjemme best”, ønsker vi å skape et sted hvor våre gjester vil ønsker å komme tilbake til og se på som et behagelig sted å være.

 

I tillegg til å gjøre øyen kjent, planlegger vi å samarbeide med ulike reisebyråer og lokale severdigheter med å tilby pakkeløsninger og spesial priser. Vi har allerede et tett samarbeid med ferjeselskapet som eier en rekke båter som frakter turister og fastboende rundt til de forskjellige øyene. Vi vil også kunne tilby privat båttransport til og fra Vikerøy, dersom det skulle være ønskelig.

 

Da vi til en stor grad vil bli avhengig av turistbesøk i høysesong, ønsker vi å tilby våre tjenester til lokalbefolkningen på øyene rundt i lavsesongen. Dette ønsker vi å gjøre ved å stille til distribusjon, mot betaling, et stort forsamlingslokale, som tidligere har fungert som låve. Dessuten vil vi tilby en cateringservice ved ulike tilstelninger, hovedsakelig ved bruk av forsamlingslokalet.

 

Vi ønsker hovedsakelig å tilby våre tjenester til den voksende delen av befolkningen, som ønsker et sted å trekke seg tilbake og slappe av. Til tross for dette vil selvfølgelig barn og husdyr være velkommen. Dessuten vil vi skape en romantisk setting, som vil være fortreffelig som et sted å trekke seg tilbake til for nygifte eller ved andre spesielle anledninger.

 

Vår plan er å la fellesarealene ha et marint preg, hvor vi har latt oss inspirere av den norske skjærgården, med tidevisse innslag av havkultur fra andre deler av verden. Rommene, derimot, vil hvert og ett ha sitt eget spesielle tema; som for eksempel fjell, himmel, skog, blomster ect. Med dette ønske vi å gjøre det mulig for våre gjester å selv velg sitt tema, så sant det er ledig, og dermed få en unik og ny opplevelse for hvert besøk.

 

Romprisen vil inkludere hjemmelaget frokost basert på det tradisjonelle norske kostholdet, men også her med ulike innslag av utenlandske mattradisjoner. Buffeen vil by på et stort utvalg bakverk, friske grønnsaker og frukt, et rikt utvalg kjøtt- og fiskepålegg, og en samling velvalgte oster. Dessuten vil det bli servert kaffe, te, melk og juice, og varmeretter kan bestilles etter ønske, med et lite tillegg i prisen. Vi ønsker dessuten å tilby muligheten for middagservering, etter betaling. Middagene vil bestå av ulike retter fra rundt om i verden, og vi ønsker i tillegg å la våre gjester komme med innspill på forhånd om ønsket meny. Det vil også tilbys tilberedning av piknikkurver, som våre gjester kan bringe med seg.

 

Prisen per rom vil ligge på 600 kroner per natt, med ekstra tillegg ved innbringing av husdyr eller dersom det er nødvendig å sette inn ekstra senger til barn. Dette vil vær et tillegg på 150 kroner. En tre retters middagsmeny vil koste 150 kroner med inkludert drikke. Barnemenyer vil være tilgjenglig.

 

4.0 Markedsvurdering

Havperlen Gjestehus’ markedsstrategi er basert på å bli det beste alternativet for mennesker som besøker Østlandet, og som ønsker et sted å slappe av og lade opp batteriene. Vår hovedkundegruppe vil bli mennesker som ser etter et feriested og som vil komme seg bort fra hverdagens stress. Vår beliggenhet vil være perfekt for par på bryllupsreise og single mennesker i samme grad. På den andre siden vil vår beliggenhet gjøre det nødvendig for oss å reklamere på internett og i tidsskrifter, da vi ikke kan se for oss mange drop-in-kunder.

 

4.1 Markedsstrategi. Vår strategimålsetning er å rette våre tjenester mot mennesker som ønsker noen få dager vekke fra hverdagen i den vakre skjærgården i Norge. Vår markedsstrategi er basert på overlegen ytelse i følgende områder:

- vakker beliggenhet

- kundeservice

- fasiliteter preget av kvalitet

 

Kundemålgruppen kan deles ut i tre deler: ferierende, bryllupsreisende og drop-in-kunder, hvor av ferierende vil utgjøre den dominerende delen av våre gjester.

 

<bilde>

(eksempel på kundefordeling)

 

4.2 Service analyse. Havperlen Gjestehus tilby syv rom til sine gjester med inkludert luksuriøs frokost. Det er få hoteller og campingplasser på øyene rundt Vikerøy, som tilbyr det samme, noe som vil gjøre konkurransen minimal. Det finnes muligheter for hytteutleie, men vi har planer om å fokusere på andre kundegrupper, som ønsker en mer luksuriøs tilværelse enn hytteleiere. Dessuten har vi tror på at vi vil være i stand til å konkurrere når vi ser på Havperlens unike biligenhet kombinert med lave priser til sammenligning med hoteller på øyene rundt.

 

Vår største kundegruppe vil være turister fra fastlandet som foretrekker den korslige atmosfæren på et lite gjestehus og fastboende, som vil bruke våre arrangementstilbud. Reklame og omtale gjennom ulike internettjenester vil gi oss den nødvendige publisiteten for å nå en bredd kundegruppe.

 

4.3 Kundebehov. Den typiske gjesten på et gjestehus er ikke bare ute etter et rom å sove i, men også et sted med et hjemmekorslig preg. Hvert gjestehus er unikt og tilbyr personlig service, noe som setter ekstra mye fokus på service og omgivelser. Grunnet relativt liten tilgang på overnattingssteder i området ser vi ikke kundemangel som et problem.

 

5.0 Strategi og gjennomføring

 

Vår hovedstrategi for Havperlen:

- tilby et gjestehus som appellerer til en bredd kundegruppe

- hovedsakelig fokusere på ferierende

- tilby en unik omgivelse og en fortreffelig personlig service

 

5.1 Konkurransedyktighet. Havperlen Gjestehus vil skille seg fra andre gjestehus på følgende måter:

 

- Beliggenhet: Vi har en unik beliggenhet, som eneste eiendom på en øy, noe som vil gi våre gjester muligheten til å ta et skritt tilbake fra sitt daglige liv og nytte luksusen med fulle drag. Vi har dessuten et fantastisk uteområde, og enkel tilgang til vakre strender og svaberg.

- Rom: Hvert rom vil ha sin unike utforming med ulike temaer fra naturen. Dette vil gi våre gjester en unik opplevelse for hvert besøk. Rommene har en sofistikert, men likevel hjemmekorslig atmosfære, noe som vil gjøre at alle typer mennesker vil kunne føle seg velkommen.

- Service: Personlig service er vår første prioritet, da de er gjestene som gjør oss til det vi er.

 

5.2 Markedsstrategi. Vår markedsstrategi er basert på å bli et feriested for ferierende og bryllupsreisende, som er ute etter et unikt og vakkert overnattingssted. Med turister som vår hovedkundegruppe vil vi hovedsakelig fokusere på reklamering via internett og annonser i ulike medier. Dessuten er vi sikre på å kunne tjene mye på god omtale fra våre gjester.

 

6.0 Nettplan

Havperlen Gjestehus’ hjemmeside vil hovedsakelig fokusere på særpreget gjestehuset har å tilby. Hvert rom med sitt unike dekor sammen med bilder av gjestehuset og det omkringliggende området vil være tilgjenglig. Frokostmenyen vil også ligge våre gjester får hånden, i tillegg til bilder fra spiserommet og ulike anretninger. Dessuten vil rompriser og opplysninger om hvordan våre gjester skal komme dit, være tilgjenglig. Det vil være mulig å reservere rom online dersom gjesten ønsker dette. Siden vil ha et profesjonelt og sofistikert preg, med en enkel oppbygning.

 

Havperlen Gjestehus vil bli promotert gjennom:

- bilder av og fra bygningen, og området rundt

- prislister og frokostmeny

- oversikt over ulike fasiliteter

- feedbackside for tidligere gjester

- kjørebeskrivelse

- online reservering

 

6.1 Utviklingskrav. Eier Kristina Pettersen vil i samarbeid med en webmaster utvikle hjemmesiden. Den vil ta flere måneder å utvikle den til et ferdig resultat, og ny informasjon vil legges til ettersom det blir nødvendig. Siden vil være viktig for vår reklame ut til våre kundegrupper, derfor vil dette være en viktig og prioritert oppgave.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil