Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Overraskelsesbesøk

Overraskelsesbesøk

Kort fortelling uten død og lidelse med artig sluttpoeng.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål

Det var en uke siden de hadde snakket med hverandre nå og meningen var at han skulle overaske henne med sitt besøk. Han satt på toget og tenkte, han hørte lyden fra tog hjulene som traff skinne skøytene. Da dunk, da dunk, da dunk sa det hele tiden han hørte også den ulende vinden som for forbi toget. Han tenkte at hun var den vakreste han visste om den pene moteriktige Lise. De hadde møtt hverandre i parken en dag de var ute og jogget. Siden hadde de vært venner. Nå hadde han tenkt å dra til henne på et besøk, senere hadde han tenkt at de skulle bli kjærester, forlovet og gift. Han tenkte hun skulle være den vakreste brud verden noen gang hadde sett.

 

Han var 27 og hun var 25 år. De var som skapt for hverandre, han likte henne og hun likte han. De hadde gitt hverandre nøkkel til leilighetene i tilfelle overraskende besøk som dette, hvis den ene skulle være ute og handle eller noe lignende. Han så hus og gårder suse forbi men det var helt uvesentlig bare han kom fram i tide. Endelig kunne han se stasjonen der han skulle av, stasjonen var ikke særlig stor der den var oppå en liten høyde, den lignet på et dukkehus, men da toget kom nærmere kunne man se detaljer som fine utskjæringer på dørene og fine lykter som hang ned fra taket. Toget stanset og alle passasjerene gikk av. Huset hennes lå rett ved siden av, det var bare et par meter å gå før han var på trappen hennes. Han ringte på, men ingen var hjemme så han låste opp og gikk inn, satte fra seg sakene sine og gikk til telefonen for å ringe hjem å si at alt var bra. Han tok av telefonrøret, slo nummeret og hostet litt. Det ringte og den som tok av røret var. "Lise!??!"

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil