Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > KrF på høyhælte sko!

KrF på høyhælte sko!

Kåseri på sidemål om Inger Lise Hansen.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
02.05.2010
Tema
Politikere


Har du noen gang sett en lettkledd politisk nestleder? I VG forleden tok den blonde nestlederen i KrF til å ”kaste klærne” i desperasjon etter og få de yngre guttene til og engasjere seg i politikk. Men er denne typen jenter KrF sin fremtid?

 

Den blonde nestlederen i KrF ble rikskjendis over natten, etter hun hadde gått til Aftenposten og langet ut om sine egne politiske meninger.  Dette kommer fra en dame med MOT til å si nei til KrF politikk.

 

Den blonde nestlederen i KrF hadde store planer. Hun ville liberalisere partiet, det KrF vi kjente skulle utslettes! De gamle gubbene skulle vekk! Nytt friskt blod skulle inn. Og de sakene hun ville snu opp ned på var;

- Ja til EU medlemskap.

- Vinmonopol i hver kommune.

- Bekjennelseparagrafen den skulle vekk.

- Homofile skal kunne velges til tillitsmenn/kvinner.

- Ho mente at KrF ikke skulle ensidig støtte Israel.

Den blonde nestlederen hadde greid å skape en sak som media kunne herje med. Noe som er høyst vanlig hos den tredje statsmakt.


 

Vinmonopol i hver kommune?

Med dette nærmer hun seg FrP og Høyre sin alkoholpolitikk til de grader. Ikke rart at hun fikk tilbud om medlemskap i Høyre. FrP ville jo ha utsalg på hver bensinstasjon. Dette er helt nye toner fra ett parti som alltid har hatt ett anstrengt forhold til alkohol. Ja til fulle nordmenn!  Er dette mottoet for den ”nye” alkoholpolitikken til KrF?

 

Ja til Eu medlemskap.

To ganger før har Norge sagt nei til EU medlemskap. Vi klarer oss godt uten å være med i EU. Likevel går den blonde nestlederen inn for at vi skal søke medlemskap. Hvorfor vil fru Hansen at vi skal dele våre sosiale goder med fattige grekere? Vi er jo verdens rikeste folk. På pensjonsfondet står det 917 milliarder kroner som tilsvarer nesten 2 millioner kr pr nordmann/kvinne. Disse pengene vil vi ha for oss selv. Vi vil slett ikke dele!  

 

Ny Israelspolitikk.

For den eldre garde i partiet er dette som å banne i kirken. 80 % av de som stemmer KrF er Israelsvenner og vil ikke høre snakk om noen endringer. Jødene som i 2000 år har flakket rundt i verden, fikk endelig sitt eget land å bo i. Blant de fundamentalistiske velgerne ble dette sett på som en profeti fra Bibelen. Fru Hansen mener at jødene må oppføre seg som folk og la minoriteter i landet og få de samme rettigheter som israelittene. Norge må manne seg opp og slå i boret når det er ting de ikke liker i Israel.

 

Homofile som tillitsmenn/kvinner.

Også i denne saken vil fru Hansen modernisere KrF. Etter hennes meining bør homser og lesper kunne velges til tillitsmenn/kvinner. De bør kunne gifte seg borgerlig.

 

Gud skapte mennesket til mann og kvinne, en av de oppgavene han gav dem var og føre slekten videre.

Enkel matematikk: mann+mann=0 nye, mens mann+dame= minimum 1.

Skal verden gå videre så må det bli mann og kvinne.

 

Bekjennelseparagrafen.

Helt siden partiet ble stiftet i 1933, har det vært som krav at tillitsmenn og kvinner må være kristne. Denne regelen ville fru Hansen ha vekk. Hun tror at med å ta bort denne bestemmelsen, så vil det strømme inn med nye velgere. Hun ser for seg en oppslutning på 12 til 14 prosent. Et av argumentene er at det er større krav og ha tillitsverv i KrF enn i Den Norske Kirke. Her er jeg enig med fru Hansen!

 

Er all PR er god PR? I forsøk på å få yngre gutter til partiet så tok fru Hansen til og "lette på sløret".  I fancy påkledning så prøvde fru Hansen å få mindre fokus på politikk og mer fokus på kropp. Ironisk nok kom disse bildene ut under KrF sitt landsmøte.  Bildene var av en så stor nyhetssak at selv VG brettet de ut over hele forsiden! 

 

<bilde>
 

Er ikke dette en kul dame? Kanskje du også bør stemme KrF etter dette?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil