Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Formørkelsen - Twilight

Formørkelsen - Twilight

Oppgaven var å lese en bok og skrive en bokrapport. Jeg leste den tredje boken i Twilight-sagaen, Formørkelsen / Eclipse.

Skrevet i 10. klasse.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
29.04.2010
Tema
Twilight

Sjanger: Ungdom, fantasy, Kjærlighet


Formørkelsen er den tredje boken i Twilight sagaen til Stephenie Meyer. Og er en bok for moden ungdom.Det er en bok med kjærlighet, fantasy og spenning. Det er i alt skrevet fire bøker fra serien; Twilight, New Moon, Eclipse og Breaking Dawn. Bøkene har solgt rundt 22 millioner eksemplarer verden over.I 2005 kom den føste boken ut, men denne boken kom ut i 2007. Bøkene er oversett til norsk av GYLDENDAL.

 

Isabella Swan (Bella)

Edward Cullen         

Chalie Swan

Jacob Black

Renee (Swan)                

Emmet Cullen

Rosalie Cullen

Alice Hale Cullen

Jasper Hale Cullen

Carlile Cullen

Esme Cullen

 

Historien befinner seg i lille regnfulle Forsk Washington.

 

Bella og Edward har blitt gjenforent, men det ''forbudte'' forhold er trua med å rives i stykker igjen. Mens Seattle herjes av en rekke mystiske drap og en ondsinnet vampyr fortsetter sin jakt på hevn, befinner Bella seg nok en gang i fare. Midt oppi alt sammen blir hun tvunget til å velge mellom sin kjærlighet til Edward og vennskapet med Jacob – et valg hun vet kan komme til å vekke til live igjenn den evige kampen mellom vampyrer og varulver. Og etter hvert som det nærmer seg skoleslutt, må Bella ta et valg mellom liv og død.

 

I den dørglige stillheten i et eksplosivt anfall av intuisjon,

falt plutselig alle detaljer på plass.

 

Det var noe Edward ikke ville at jeg skulle vite.

Noe Jacob aldri ville ha holt skjult for meg.

Noe som gjorde at både Cullen – familien og ulvene var

ute i skogen,der de beveget seg farlig nær hverandre.

 

Noe jeg hadde ventet på.

Noe jeg visste ville skje igjen,

like sikkert som at jeg ønsket at det ikke skulle det.

 

Det kom aldri til å ta slutt, gjorde det vel?

 

Bøkene forteller historien om Bella en 18 år gammel jente som flytter til Forks for å bo med faren sin. Regnfulle Forks er en stor forandring for Bella, som nesten alltid har bodd i Phoenix. Hun er svært ukomfortabel i sitt nye hjem, til tross for at hun selv insisterte på å flytte.Bella var bekymret for at ingen på skolen ville like henne, men da hun straks ble omringet av folk som vil være vennen hennes er det hun selv som skyver dem unna; hun er mer interessert i Cullenfamilien. Hun er voksen, men barnslig. Tålmodig men til tider utålmodig. Bestemt , men ubesluttsom.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil