Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Rosa Bil" av Ingrid Wiggen

"Rosa Bil" av Ingrid Wiggen

Ingrid Wiggen fikk kreft i ung alder og døde 34 år gammel. "Rosa Bil" er en bok om sykdomsforløpet.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
22.04.2010
Tema
Rosa Bil

Tittel

Rosa Bil

 

Forfatter

Ingrid Wiggen

 

Ingrid er født 1974, er oppringerlig fra Molde. De siste 13 årene har hun bodd i Bergen. Rett før hun fylte 31 år fikk hun diagnosen brystkreft. Rosa bil er historien som fulgte.

 

Sjanger

Dokumentar / Biografi

 

Litterær periode

Boken er gitt ut 2007.

 

Tema
Hvordan det oppleves og få brystkreft i ung alder.

 

Hva vil forfatteren fortelle

Hvordan det oppleves og få kreft i ung alder.

Og at det kan hjelpe og ha familie og gode venner, å hvor mye det kan hjelpe når man blir syk.


Handlingsreferat

Rosa bil er en gripende bok om hva som skjer når livet og døden møtes i en 30 år ung kvinne. Ingrid Wiggen lever med kreft og vet at hun skal dø av det. Men hun er fortsatt Ingrid Wiggen, kanskje mer en noensinne.

 

Boken er en brutal ærlig påminnelse om vår egen dødelighet, og stor personlig styrke, om sterke vennskap og familierelasjoner og om å overvinne små og store vanskeligheter og går videre tross umulige odds.

 

Jeg var mentalt forberedt, så godt det lar seg gjøre. Likevel begynte jeg å bli redd for hvordan det ville være å våkne opp etter operasjonen med ett bryst, og hvordan det ville bli å leve med det. Jeg var ikke redd for selve operasjonen, den følte jeg meg trygg på. Men jeg begynte å bli redd for tiden etterpå. Jeg prøvde å minne meg selv på at det var dumt å gå rundt og være redd for noe man ikke vet noe om. Jeg hadde en gang lest at ”frykten for smerten er verre enn smerten seg selv”. Det minner om et sitat mamma hengte opp på oppslagstavlen på kjøkkenet for lenge siden: ”Jeg har hatt mange bekymringer i mitt liv. De fleste ble det ikke noe av.”

 

Egenvurdering

En veldig fin bok, trist, og umulig og slutte å lese når man først har startet. Anbefaler og lese den!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil