Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Refleksjon og bryting av lys

Refleksjon og bryting av lys

Rapport fra forsøk med refleksjon og bryting av lys.

Sjanger
Rapport
Språkform
Bokmål
Lastet opp
14.04.2010

Refleksjon:

 

Hensikten med forsøket:

Teste om Refleksjons loven stemmer, og teset om man kan bryte lyset opp.

 

Utstyr:

❶ Lyskilde

❷ A4 Ark

❸ Prisme                   

 

Hypotese:

Jeg tror at lysets innfallsvinkel er akkurat samme som utfallsvinkelen/refleksjonvinkelen og at uansett hvilken vinkel i velger vil vinkelen bli det samme. Dette tror jeg på et grunnlag av når du ser de seg i et speil vil du se deg selv sånn som du er (hel) hadde ikke refleksjonen  vært rett ville du heller ikke sett deg selv så klart som du gjør.

 

Gjennomføring:

Vi tok en lyskilde og satte på et bord, så tok vi ett ark som vi brukte slik at vi skulle se lyset bedre og se hvordan lyset reflekterte tydeligere. Vi satte et speil på midten av arket og tegnet av omrisset av speilet. Så tok vi og konstruerte en midtnormal ut i fra speilets grunnlinje. Der etter tok vi og merket av 4 punkter ( 5°,10° ,75°,45°) vi lyste fra innfallsvinkelen mot punktet der midtnormalen treffer speilet og markerte hvor den traff. Denne øvelsen gjorde vi med alle vinklene.

 

Resultater:

De resultater vi fikk samlet inn viste at regelen stemte. Vi fikk de samme utfallsvinklene som innfallsvinklene. Regelen var stort sett enkel og grei, det var ingen problemer med forsøket.

 

Konklusjon:

Vi har funnet ut at hypotesen stemte og at regelen (Innfallsvinkelen = refleksjonvinkelen) er rett.

 

 

Bryting av Lys:

 

Hensikten med forsøket:

Med dette forsøket skulle vi teste om det gikk å bryte lyset opp i mindre biter (for et fargespekter).

 

Hypotese:

Vi tror at Lyset som treffer prismen vil dele seg opp før kommer ut igjen på andre siden, fordi farger som indigo og fiolett brytes mer en for eksempel oransje og rødt. Å siden alle fargene brytes ulikt vil komme inn i et spekter.

 

Utstyr:

❶ Lyskilde

❷ Plast prisme

❸ A4 ark

<bilde>

 

 

Gjennomføring:

Vi tok en lyskilde og satte den ved et A4 ark, vi brukte A4 arket så vi skulle se lyset bedre slik at vi fikk bedre resultater. Så satte vi en plast prisme ned i lysstrålen og vridde rundt på den til vi fikk lyset til å bryte seg,

 

Resultater:

Vi fikk til å bryte lyset, men det var veldig svakt, siden vi befant oss på et lyst klasserom, for å fått bedre resultater kunne vi evt brukt et rom som var mindre opplyst.

 

Konklusjon:

Vår konklusjon er at hypotesen stemte og at lyset er merkelig.

 

 

 

<bilde>
 

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil