Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Begravelsen

Begravelsen

Mormor er død. Karakter: 5

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
14.04.2010


Tørkefillen er helt gjennomvåt og tårene triller. Kirkerommet er mørkt og det er bare stearinlysene som lyser opp rommet. Det er fult av blomster med bånd, på alle båndene står det "takk for alt og hvil i fred". Jeg får helt vondt i magen av å tenke på at hun er borte. En så god person, med en utrolig utstråling og en ufattelig godhet. Hvordan kunne jeg finne på å si noe sånt til henne? Jeg vil så gjerne bare si unnskyld..

 

Det var søndag, og som alltid skulle moren min og jeg til mormor for spise middag. Klokken var 1 og vi heiv oss i bilen for å kjøpe oppover. Det var en deilig sommerdag og solen skinte, det duftet jordbær og blomster ute. Jeg satt helt stille og sa ikke ett ord. Jeg satt bare og tenkte over hvor herlig livet var, og hvor heldig jeg var som hadde en så utrolig familie og så mange venner. Vi kom til mormor, eller mor som vi alle kalte henne. Jeg så henne stå på trappen å vinke til oss når vi kom. Jeg hadde kjøpt en blomst til henne fordi hun var den hun var. Vi kom inn og det luktet mat, jeg gledet meg så. Jeg ga blomsten til henne, og hun kikket rart på den. Jeg begynte og lure på om det var noe galt. Hun tok blomsten i en vase og satt den i kjøkkenvinduet. Hun gjorde ikke noe mer, eller sa noe mer om blomsten. Hun virket så rar og så ufornøyd med blomsten, så jeg ble litt irritert. Jeg spurte henne om det var noe galt, og hun ble utrolig sur. Jeg ble så sint, jeg sa ting til henne som jeg over hodet ikke mente! Jeg ble så fra meg, jeg sa at hun kunne oppføre seg og at hun ikke var noe god mormor.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil