Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Fjortis

Fjortis

Kåseri om fjortis.

Karakter: 6 (10. klasse)

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.04.2010
Tema
Oppvekst

Er det noe som svir spor av irritasjon i meg, så er det fjortiser! Flere lag på lag med brunkrem med for mørk nyanse er nå ikke lenger blitt et sjeldent syn. Strikk på enden av buksebenet får hoftene til å se seksten ganger bredere ut og har samme effekten som blodpropp. Overnappede øyenbryn som ser ut som lillebror har lekt med pappas gressklipper og sist, men ikke minst småbarn… unnskyld, jeg mener fjortiser som debuterer seksuelt i en alder av elleve – tretten år med tjuetre år gamle menn. Skulle ønske det var det verste, men det er faktisk flere ting som er verre. (Vet at det er utenkelig) Som dette…

 

En ekte fjortis er som regel velutstyrt med følelser. Spesielt de emosjonelle emoene. En ’emo fjortis’ ser gjerne ut som en mørbanka, blek, spinkel skapning som sjeldent har opplevd sola og resten av den siviliserte verden. For å være en ekte emo, må du kutte deg fordi kjæresten din har dumpet deg, du fikk en 2’er i et fag du pleier å få 2+’er i eller fordi livet rett og slett er HARDT. Du trenger ikke nødvendigvis å ha en grunn til det heller. Litt inspirasjon fra en melodramatisk film kan hjelpe deg i gang med kutting. Glem ikke at du skal elske alle dine bekjente innen en uke, og hvis et forhold varer lenger enn en helg, er dere ’ment to be’. Er du irritert, provosert, sliten, lei, deprimert, glad, hyperaktiv osv skal dette mer enn gjerne gå utover alle rundt deg på alle mulige måter.

 

Hva er likheten mellom jenter med burka i Midtøsten og fjortis blondiner i Norge? Du kan ikke se forskjellen på dem! Ha ha, jeg elsker den vitsen. Men det er rein fakta. Hvordan skal vi kunne se hvem som er bak fire centimeter tykt lag med brunkrem med alt for mørk nyanse? Og fire størrelser for liten bh med ’push up’ effekt som presser puppene langt opp mot halsen får dem til å se kvalt ut!

 

Når sant skal sies, så er det faktisk fjortis gangsterne med en annen etnisk bakgrunn som er verst. De kaller hverandre ’niggah’ og ’pakkizzz’, men klikker i vinkel når noen andre kaller de det. De fester hver helg, snakker kebabnorsk (selv om de snakker norsk bedre enn en nordmann) og har vært seksuelt aktive med halve nabolaget. Hallo? Tror dere de hadde hatt en sjanse på en burka jente fra Saudi Arabia? Nettopp. Og når moren deres finner det ut, flyr hun på dem med det nærmeste objektet i rommet imens hun skriker til dem at de har blitt som de norske.

 

Sex er gøy, Hiv deg på! Hiv og Aids har i dag blitt like vanlig som influensa blant fjortiser. Har du ikke debutert seksuelt innen du er tretten, er du unormal og skadet tvers i gjennom. Og hvis du har debutert seksuelt er du hore. Hæ? Blir litt forvirret, jeg. Skal man debutere seksuelt eller skal man ikke det? Hvilken tittel høres best ut: en skadet jomfru eller en løs tøs?

 

”Elsker deg, penaaah mi<3 Du er bezt azzåh<3 Aner ikke hva jeg skulle gjort uten deg lizzåm<3 Friends for evaaah<3 ;-* ” er et perfekt eksempel på sms hvor en fjortis er avsender. I den virkelige verden ville han/hun aldri turt å si det der face to face. Årsaken er dessverre ukjent, men forskere forsker sterkt på å finne årsaken, slik at vi kan bli kvitt denne plagen. Dette vil spare morgendagens fjortiser for å bli like falske som fotomanipulering.

 

Lider du av ett eller flere symptomer som er nevnt, så kan vi fastslå at diagnosen er FJORTIS. Frykt ikke. Dette varer kun noen år. Dette vil være en tid du vil se tilbake på og kanskje, muligens le...med mindre fjortistiden har medført graviditet som har medført til barn. Eller Aids / Hiv. Når du får fjortiser i huset, så ikke glem at kua har vært kalv! Og husk: det går over!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil