Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Svineinfluensaen

Svineinfluensaen

Mitt første kåseri.

Skrevet i 10. klasse.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.03.2010
Tema
Sykdommer

Jeg er så lei av mennesker som går rundt og later som om media tar feil. Svineinfluensaen er kjempefarlig! Kan du ikke bare prøve å sette deg inn i et offers situasjon. Jeg mener, du får feber, du hoster og kroppen verker! Hvor ille er ikke det? Og ikke nok med det, du må faktisk holde deg unna skole og jobb i 7 dager!

 

Denne epidemien er forferdelig skal jeg si deg! Den er faktisk så alvorlig at hele 29 mennesker har dødd i Storbritania! Det er mange, i alle fall med tanke på at det er 55 000 som er smittet. Og ikke kom og fortell meg at det er bare syke og gamle som har dødd - gir det ikke mening for deg at friske unge mennesker dør av influensa kanskje? Og denne influensaen er mye verre, må du skjønne, for den kommer faktisk fra GRISEN! Hvor ille er ikke det?

 

Fugleinfluensaen har vi kanskje overlevd, for denne gang. Men ærlig talt gris er så mye verre enn fugler. Jeg for min del har slutta å spise alt som heter kjøtt. Jeg mener, hvis jeg er så heldig og er en av de få overlevende fra svineinfluensaen, er det jo stor sjanse for at jeg blir rammet av det neste, nemlig karpeinfluensaen. Og DEN er farlig skal jeg si deg. For da kan du nemlig begynne å klø i øynene i tillegg.

 

Og for en verden vi lever i. Jeg blir helt sjøsyk av å tenke på alle oss stakkars unge jentene som må slite med korte øyevipper, lave kinnbein, og ikke minst negler som brekker bare man smører inn dagens fire kilo med brunkrem. Og nå har vi svineinfluensaen og bekymre oss for også!

 

Men nå skal jeg ikke bare klage, for det er en fordel som har kommet med denne dødelige sykdommen. Vi kan nemlig bruke de fancy munnbindene som nå har kommer på moten. Ikke bare beskytter de mot grusomheten, men de ser også utrolig stilige ut.

 

Og jeg er så takknemlig for det brevet jeg fikk i posten her om dagen. Det gir deg tips og råd til hvordan du kan unngå å bli smittet av influensaen. Det ene lærte jeg mye av. Det sto nemlig at man skal kaste papirlommetørkelet etter at man har brukt det.

 

Så til alle bønder der ute; hvis du hadde kastet papiret etter at du hadde tørka grisen din bak, så hadde vi sluppet dette griseriet!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil