Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Viss du vil

Viss du vil

Kort bokomtale av boka 'Viss du vil' av Ingelin Røssland

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.03.2001

A. Tittel på boka: "Viss du vil"

B. Utgitt av: Det Norske Samlag i Oslo (i 1998)

C. Forfatter: Ingelin Røssland

D. Referat fra innholdet:
19 år gamle Anneli flytter hjemmefra og til ei lita bygd. Der begynner hun å jobbe i den lokale barnehagen. Anneli får et forhold til alenefaren Ragnar, men er hun moden
nok til å takle problemene som fører med et slikt forhold?
Huset som Anneli har flyttet inn i, holder på en hemmelighet, og den er forbundet med Annelis far på en eller annen måte. Anneli blir nysgjerrig og lurer på hva som skjuler seg bak den blå døra i huset, og hva har det med faren å gjøre?

Plutselig blir faren syk, og Anneli er redd for at hun aldri skal få vite hemmeligheten.

E. Hovedpersonene:
 • Anneli er ei blid og glad jente med mange venner, men også med minst like mange problemer.
 • Annelis far og Anneli har et veldig godt forhold til hverandre, mens Anneli har et mer anstrengt forhold til moren.
 • Ragnar er kjæresten til Anneli. Han er far til Marius på 4 år. Ragnar er snill og omsorgsfull, men svikter han Anneli da hun trenger han mest??
 • Beda er Annelis bestevenn. Hun flytter til Tyskland og får seg kjæreste der.

  F. Tema: Boka handler om kjærlighet, om det å bli voksen og å takle livets problemer. Dette er ei bok hvor det er lett å kjenne seg igjen, og det gjør at man føler samhørighet med hovedpersonen og da blir boka spennende.

  G. Kommentar: Jeg likte boka svært godt, fordi den var interessant og hadde en annerledes og ny vinkling på livet. Vil anbefale denne boka til jenter på 14-17 år.
  Den var god og det gikk fort å lese den. Språket var litt moderne med uttrykk som vi kjenner til fra hverdagen vår. Forfatteren har sikkert livserfaringer som hun vil dele med andre, og dette med en glimrende jobb gjennom denne boka.
  Anbefales sterkt !
 • Legg inn din oppgave!

  Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

  Last opp stil