Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Alt er tillatt i krig og kjærlighet

Alt er tillatt i krig og kjærlighet

Et dramatisk hendelsesforløp under en krig.

Karakter: 6 (9. klasse)

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.01.2010


Det kom bråk utenfra, hamring og dunking i veggene. De skulle ta ham, de ville føre han til bygningen for gisler. De kom alltid på natten, samme tid og de samme folkene. De tok kun en av gangen for å gjøre det fælest mulig.

 

Han gjemte seg bak skapet i gangen i et lite kott. Kottet hadde akkurat stor nok plass til den lille kroppen. Kjøkkendøra ble dunket inn og de trampet inn i tunge støvler. Jeg løp mot dem for å hindre dem i å finne han, men jeg hadde ikke en sjanse. De slo meg ned med de store maskinene de hadde i hendene. De rev ned bilder og skap, knuste blomstervasene og speil. De hogde inn døra til skapet, skapet ble revet vekk og de fant det lille kottet hvor han satt. Han begynte å skrike, skrike etter hjelp fra meg mens jeg lå på det harde gulvet. Jeg kunne ikke hindre dem i å ta han. De brukte de svarte maskinene som pinner til å dytte han ut kjøkkendøra. De tok han. De førte han til bygningen for gislene.

 

Jeg fant fram den lille og blanke pistolen jeg hadde i skuffen på kjøkkenet, som akkurat fikk plass under den stramme skjorta mi. Nå var det bare å løpe. Jeg løp som en gepard. Tårene rant og det gjorde vondt med de bare føttene mine på den varme bakken. Jeg løp etter dem, de måtte ikke skade den eneste lille biten jeg hadde igjen å leve for. Noen steder var det enorme hull i bakken etter bombene som hadde ødelagt mange menneskers liv og hjem. Denne gangen så det mye verre ut, det lå strødd utover med kroppsdeler av lik som hadde blitt revet i stykker av bombene. Det hadde kommet en brannbil for å spyle bort blodet som rant bortover bakken. Hele veien fram til bygningen var et mareritt.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil